9.6.08

VrooooooomKesän ohjelma:

Hollannissa 1.6. - 18.6.
Suomessa 19.6. - 30.6.
Hollannissa 1.7. - 6.7.
Arlesissa Ranskassa 7.7. - 12.7.
Chamonixissa Ranskassa 13.7. - 20.7.
Zermattissa Sveitsissä 21.7. - 29.7.
Hollannissa 30.7. - 31.7.
Suomessa 1.8. - 27.8.
Hollannissa 28.8. ->

Catch me if you can. :-D

Edit: Finnair on perCstä. Kääpiöhamsterin kuljettaminen tavallisena käsimatkatavarana maksaa 60 euroa per suunta. Lisäksi hamssun varausta ei voi tehdä netitse, vaan eläinkuljetusvaraus on pakko tehdä puhelimessa. Puhelimessa asiakaspalvelija ilmoittaa, että tähän tulee sitten 50 euroa lisäpalvelumaksua, koska teette varauksen puhelimessa eikä netin kautta. No, voidaanko sitten tehdä niin, että varaus tehdään netin kautta ja ilmoitamme puhelimitse, että mukana on hamsteri? Ei, varaus on pakko tehdä puhelimitse. Kyllä, kyllä siitä silti pitää maksaa lisäpalvelumaksu.

Kokonaiskustannus siitä, että käsimatkatavara onkin pieni hamsterinkuljetuslaatikko eikä esim. iso reppu, on siis 120 eur + 50 eur = 170 euroa. Kiitos vain nyt taas niin helvatun paljon.


9 kommenttia:

 1. Koko lentomatkailu on /c:stä. Esmeks pariisista hesaan Finnair/AirFrance/American Airlaines lentää samalla lennolla (finnairin kone), kaikilla on eri hinnat ja eri käsimatkatavaramäärät. Jouduin kerran pulittaan 83 euroo käsitavarasta kun en huomannut katsoa minkä yhtiän varaus sattui olemaan (lipussa silti luki AY/AF), ei ole ollenkaan sama asia mistä lippu onvarattu.

  Ja jos e-lipun päivämäärä sattuu lipsahtaan väärin ne sekin on 60 euroo kun sen korjaa. Näinkin on käynyt.

  Lentoyhtiöt on hamstereita ja pelkän mainoksen vuoksi oikeat hamsterit saisi matkustaa ilmaiseksi

  VastaaPoista
 2. Suomessa on eläin, jolle voit valittaa. Kuluttaja-asiamiestä varmasti kiehtoo se, että Finski ei ilmoita Hamsun kuljetuksen kokonaishintaa. Puhelinvarausmaksu on pakollinen lisämaksu, joten se pitäisi ilmoittaa osana kokonaishintaa.  Tätä mieltä on ammattibyrokraatti.

  VastaaPoista
 3. Mistä tulikin mieleeni, että pitäisi taas ottaa ja edistyä soittamaan sen nettiputiikin asiakaspalveluun, josta kesän lentoni varasin.  Haluaisin tuoda polkupyörän mukanani takaisin, ja ne perskeleet halusivat viime kerralla tietää minkä kokoisen polkupyörän. Mitä järkeä on Lufthansan veloittaa pyörästä kappalemaksu, jos sitten kuitenkin pitää tietää paino ja koko...? Ja sittenkin vielä pitää soittaa kahdesti kalliiseen palvelunumeroon...

  VastaaPoista
 4. Juu, halusivat myös tietää hamsterin koon. Öö, noin 40 grammaa.. Heitimme sitten lonkalta jonkun kuljetuslaatikon kokoarvion.  Mutta ihan eniten tökkii kuitenkin aina tämä, että lopullinen hinta ei olekaan lopullinen hinta. Voisinpa tosiaan kirjoitella kuluttajaeläimelle.

  VastaaPoista
 5. Mistä tulikin mieleeni, että pitäisi taas ottaa ja edistyä soittamaan sen nettiputiikin asiakaspalveluun, josta kesän lentoni varasin.  Haluaisin tuoda polkupyörän mukanani takaisin, ja ne perskeleet halusivat viime kerralla tietää minkä kokoisen polkupyörän. Mitä järkeä on Lufthansan veloittaa pyörästä kappalemaksu, jos sitten kuitenkin pitää tietää paino ja koko...? Ja sittenkin vielä pitää soittaa kahdesti kalliiseen palvelunumeroon...

  VastaaPoista

 6. Hei muistaako H kun silloin vuonna x saimme muilutettua selvästi ylipainoiset polkupyörät mennen tullen ilman lisämaksuja välillä Suomi-Sveitsi? Oi niitä aikoja.... Lentoyhtiöt ovat nykyisin niin persaukisia tai muuten ahneita että repivät fyrkkaa ihan mistä vain kehtaavat sitä repiä. No Finski hukkaa nykyisin vielä 150.000 laukkua vuodessa (osa lopullisesti), joten siitä kannattaa repiä huumoria...

  VastaaPoista
 7. Sokerina pohjalla oli viela se, etta itse palvelunumerokin oli maksullinen eli 3 euroo meni ennen kuin ehdin sanoa paivaa. :-o Petri: joo check-innissa punnittiin pyorin paino pistamalla vaan etupyora vaa'alle. Todella tarkka mittaustapa! :-D

  VastaaPoista
 8. Huh, no jopas on teikäläisellä melkoinen matkustustahti! Ihan hengästytti lukeminen, vie kyllä voiton mun syksylle neljään kuukauteen buukatun kolmen Suomen matkan putkesta. Mikä sekin on musta kyllä paljon.  Törkeää veloittaa hamsterista tollaisia summia. Ystäväni kuljetti täältä juuri koiranpennun (alle 4 kg) KLM:n kyydissä Suomeen parilla sadalla eurolla. En muista nyt tarkkaa summaa, mutta kilohintaa tulee kyllä Savulle reippaasti enemmän!

  VastaaPoista
 9. Kolmesti Suomeen neljässä kuukaudessa Meksikosta asti? Paljon pidempi matka...  Mua vähän arveluttaa kanssa tuo tahti, mutta toisaalta - saan olla Suomessa 10 pvää + 4 vkoa, siihen mahtuu jo mökillä olemista ja vaikka mitä, ja sitten pääsen taas vuorille tallaamaan polkuja. Talvella sit ehtii istua kotona. :-)

  VastaaPoista