4.6.08

Pätkii muuallakin


Nimittäin kepu-ukkojen pääkopassa. (Keskustan hallintopäällikkö) Haaro ei keskiviikkona Helsingin Sanomien sitä kysyessä muistanut onko hän mukana yhdistyksen hallinnossa. Korhonen taas ei muista, että hänen toimistossaan on perustettu ko. yhdistys. Vanhanen ei muista, että tuliko sitä rahnaa nyt jaettua Kokkareiden puisto-osaston Merikukalle vai ei, ja jos tuli, niin miten. Eikä myöskään toki ensin muistanut, kuka hänelle itselleen on rahaa jakanut.

Pitäisikö meidän valita vähän parempimuistisia edustajia?

Täytyy sanoa, että en enää kovasti ihmettele alati kasvavaa nukkuvien puoluetta. Vanhasen ylimielisyys ja selittely hävettää katsojaakin. Muut puolueet eivät älähdä tarpeeksi, todennäköisesti siksi, että tässä asiassa niilläkään ei ole kovin puhtaita jauhoja pussissa. Ainahan se on tiedetty, että armaassa maassamme isot päätökset tehdään äijäporukalla saunailloissa. Mutta pitääkö sen lisäksi päättäjiemme olla niin helposti myytävissäkin?

Joskus muutama vuosi sitten kuvittelin, että politiikassa oli muutosta näkyvissä. Nuoria - jopa nuoria naisia - tärkeillä paikoilla, päättämässä tärkeistä asioista! Nyt näyttää siltä, että sama vanha äijä-änkyräkulttuuri hallitsee vielä vuosia. Tässä on viime aikoina katsottu väyrystelyä, Kanervan kämmäilyä ja Vanhasen valehtelua. Mitähän vielä on tulossa ennen kuin joku niinsanotusti vetää johtopäätökset.



4 kommenttia:


  1. Mutta eihän meillä Suomessa ole korruptiota! Mitä pahaa siinä on, jos asiat sovitaan kavereiden kesken? Yksimielisyydessä on pienen kansan voima!

    VastaaPoista
  2. Niinpä.



    Mikä jotenkin lannistavinta, tänään Hesari uutisoi että "Vaalirahoituskohu ei ole vaikuttanut kolmen suurimman puolueen kannatukseen".



    Suomessa poliittisten puolueiden - ainakin tuon pyhän kolminaisuuden - kannatus ei riipu niiden toiminnasta, vaan lähinnä periytyy. Tai määräytyy sen mukaan, mikä on oma porukka. Ne siis ovat vähän kuin lätkäjengejä. Tapparan kaveri ei vaihda fanittamaan Ilvestä, vaikka Tappara rötväisi kuinka.



    Jotenkin pidin sitä ennen itsestäänselvyytenä, mutta sitten katselin politiikkaa täälläpäin, ja huomasin, että tarpeeksi iso kämmi tai kupru tosiaan vie äänestäjät, ja mitään status quota ei pääse syntymään. Esimerkiksi paikalliset demarit, PvdA, lupasivat viime vaaleissa tutkimusta Hollannin osallistumisesta Irakin sotaan ja halvempaa päivähoitoa. Kummankin asian kohdalla takki kääntyi äkkiä, kun piti osoittaa yhteistyökelpoisuutta kristillisdemokraattien suuntaan. Tuloksena tästä kannatus romahti - jos vaalit olisivat nyt, PvdA saisi vain 23 paikkaa. Vertailun vuoksi äärioikeistolainen föönatun sedän puolue saisi 19. (Tässä tietysti äänestäjien runsaan liikehdinnän kehno puoli; äärilaidan kavereiden on helpompi vetää äänestäjiä puoleensa. Suomessa on aika hankala aloittaa uutta ääripuoluetta ja saada sille minkäänlaista äänestäjäpohjaa. Moni on kyllä kokeillut.)



    Meillä tuota porukoitunutta äänestäjälaumaa on vain niin hemmetin paljon, että muutosta ei ole edes näköpiirissä. Pikkupuolueista ei ole nousemassa mitään. (Vihreitä ei Kokoomuksen puisto-osastona lasketa.) Puolueiden sisältäpäin voisi tietysti kuvitella sukupolvenvaihdosten avulla kasvavan jonkinlaisen erilaisen poliittisen kulttuurin, mutta pahoin pelkään, että puoluenuoriso pikemminkin sujautetaan mahd. nopeasti tuohon samaan muottiin - itsekin tunsin jo parikymppisenä pesunkestäviä itseni ikäisiä puoluedemareita ja puoluekokkareita, jotka olivat jo sisäistäneet politiikan kulttuurin ja toimintamallit, ja opettelivat innolla toimimaan niiden mukaan.



    Jos tämä megakommentti ei ole selkeä tai luettava, johtuu se vain siitä, että kirjoitin sen ennen aamukahvikupillistani. :-)

    VastaaPoista
  3. Se toinen Ville :)4/6/08 11:05

    Ja minusta se on vain hyvä, että täällä ei heilahdella ääripäästä toiseen. Pelkään jo nyt, että perussuomalaisten kaltainen populistiporukka pääsisi joskus oikeasti päättämään jotain ja se on kuitenkin vielä kesyä porukkaa.



    Jähmeässä politiikassa on hyvät puolensa ja itse uskon enemmän siihen, että uudet sukupolvet tuovat sitä uutta ajattelua. Tuo nykyinen "keski-ikäisten" porukka vain on ollut tuolla jo niin kauan, että se muutos ei vielä näy. Mutta kyllä siellä on noita hieman jo nuorempaa polveakin, kuten esimerkiksi tämä Kanervan seuraaja Stubb, vaikka en kauheasti hänestä pidäkään.



    Muutokset lähtee puolueiden sisältä ja sitä kautta kansasta. Meillä kuitenkin äänestetään sitä, joka tuntuu itsestä lähimmältä (ajaa omia etuja) eli maalaiset keskustaa, "porvarit" kokoomusta, duunarit demareita ja nuoret vihreitä. Noin niin kuin ylestäen, enkä usko sen muuttuvat vähään aikaan.

    VastaaPoista
  4. Saihan Demarit nyt nuorta verta ja vielä naisen. Katsotaan nyt miten tytön käy .).

    Onnittelut loistavasta suorituksesta yliopistossa...

    VastaaPoista