2.9.08

CSI Delft


On tapahtunut murha. Rikospaikkatutkijat on kutsuttu paikalle. Todistusaineistoa on kerätty - harmi vain, että sitä ei ole paljon jäljellä. Kyseessäoleva murha kun tapahtui jo vuonna 1584.

Delftin kaupunki ja Prinsenhofin museo ovat tehneet sopimuksen Delft Forensics -tutkimuslaboratorion kanssa Vilhelm Oranialaisen murhan yksityiskohtien tutkimisesta. Vilhelmhän tunnetusti murhattiin tällä asuinkadullamme parin talon päässä. Nyt syyskuussa on jo käyty tökkimässä murhapaikalla olevia luodinreikiä ja sohimassa sinivalolla ympäriinsä - tiedä vaikka olisi jotain ikivanhaa verta vielä jäljellä! Jos Gus Grissom olisi paikalla, löytäisi hän varmaan yhden hiuksen, joka ratkaisisi koko keissin.

Sen verran kun siinä nyt on ratkaistavaa. Yleisesti tiedetään, että murhaaja oli Balthasar Gerards, jolle maksettiin tekosestaan 25000 silloista kruunua. Maksajana toimi Espanjan Filip II.

Tutkimuksesta on tarkoitus tehdä ainakin tv-ohjelma, kirja ja tietenkin tietokonepeli.



13 kommenttia:

  1. Hih, siistii! CSI Delft :) Mutta miten tuosta saisi tietokonepelin? Tietenkin normaali seikkailu- tai strategiapitoinen puzzle-juttu on mahdollinen, mutta mahtaisiko kiinnostaa kovinkaan laajaa porukkaa? Toisaalta tiedän, että näitä paikallishistoriaan liittyviä, kansallisilla aiheilla ratsastavia peliprojekteja on käynnissä tälläkin hetkellä. Esimerkiksi Espanjassa on jo ilmeisesti valmistunut Reconquista-aiheinen peli. Ei sentään mikään 1st Person shootteri ("The Last Action Crusaders") vaan strategia-aiheinen sellainen.

    VastaaPoista

  2. Joo, itselle tuli mieleen sellainen 90-lukulainen perusseikkailu, jossa on liikaa elokuvallista ympäristön esittelyä ja liian vähän tekemistä. Entä FPS, jossa ravataan pitkin Delftin katuja listimässä joko espanjalaismielisiä tai vilhelmin kannattajia? :-D Tuskin.

    VastaaPoista
  3. "Tutkimuksesta on tarkoitus tehdä ainakin tv-ohjelma, kirja ja tietenkin tietokonepeli."



    Kas kun ei vielä ns. aikuisviihde-elokuvaa! Kyllä nuo hollannikkaat tunnetaan...Mie en "pelaa" muuta kuin Flight Simulatoria. Virtuaalimatkustajat varmaan kirkuvat kurkkunsa tärviölle!



    Tänään oli taas valtsikan tentti. Tuommosiin piti keksiä jotain:

    1. Minkälaisia olennaisia haasteita keskeiset ideologiset traditiot ovat

    kohdanneet kylmän sodan päättymisen jälkeen ja miten niistä kukin on kyennyt

    näihin haasteisiin vastaamaan?



    2. Esittele monipuolisesti nationalismin eri muotoja ja niiden keskinäisiä

    jännitteitä. Minkälaisilla nationalismin muodoilla on ollut vetovoimaa viime

    aikoina ja miksi?



    Pahoja nuo tuollaiset äkkiseltään "helpon tuntuiset tehtävänannot". Niissä äkkiä erehtyy lörisemään ihan puuta heinää:(



    Ryhdyin sitten tiistaina työmatkapyöräilijäksi:) Se tekee rapautuneelle ruholle terää (15km/päivä) ja on eko-trendikästä, kait?! Kumma kyllä en ole vielä edes ka(a)tunut kertaakaan...

    VastaaPoista
  4. Huoh, ei taaskaan osaa loruilla kaikkea yhteen viestiin:(



    " Vilhelmhän tunnetusti murhattiin tällä asuinkadullamme parin talon päässä."



    Kummitteleeko siellä?

    VastaaPoista
  5. Oioioi, mä haluaisin päästä vastaamaan tuohon jälkimmäiseen..



    Mä en tiedä kummitteleeko, mutta kun olen kotona yksin, nukun varmuuden vuoksi porrastasanteen valo päällä. (nolostushymiö)

    VastaaPoista

  6. Gummitukset on givoi. Teil oli siellä Liisankadulla yksi :) Täällä meillä ei asusta kuin yksi tonttu - se viihtyy saunassa.

    VastaaPoista
  7. Jälkimmäinen: Niin vähän arvelinkin ja siksi laitoin nuo näytille. Mitäs B-osan aiheesta sanot?



    Ennakkotehtäväessee B

    Bryson Valerie: Feminist Political Theory



    Lue Brysonin teos (2. painos) huolellisesti läpi muistiinpanoja tehden. Kirjoita pohdiskeleva essee niistä kysymyksenasetteluista, ajatuksista ja käytännöistä, jotka sinun mielestäsi ovat teoksessa kiinnostavimpia ja tärkeimpiä eri aikakausia koskien. Feministiset lähtökohdat ovat herättäneet ja herättävät edelleen helposti voimakkaan tunnepitoista ja poleemista yhteiskuntapoliittista keskustelua – miksi näin on?



    Ainakin tuosta luulisi irtoavan ryhmässä keskustelua, jollei suorastaan tappelua.



    Kummittelu: Ääh, valo pois vaan ja katsot mitä tapahtuu;) Telkkarissa sanottiin, että Britanniassa kotikummitus nostaa asunnon (kartanon tai linnan) arvoa! Ainahan haamu merinäköalan voittaa.

    VastaaPoista
  8. Kummittelusta: Meille Delftiin on sitä paitsi hiljaa hivuttautumassa se kummitus. Yksi lonkero on jo tullut kellarikomeron tuuletusräppänästä sisään. Pian alkaa taatusti kuulumaan ringu-tyyppisiä narinoita aina kun käyn hakemassa olutpullon kellarin uumenista. Kunhan perjantaina pääsen himaan taidan ottaa projektikseni tuon haamun häätämisen jollain konstilla...

    VastaaPoista
  9. Mä olen lukenut tuon Brysonin kyllä, joten juu, kyllähän sitä tuostakin tekstiä saisi aikaiseksi. Kääk, ikävä yliopisto-opiskelua! Taidekorkeakoulu ei aja ihan samaa asiaa.



    Mariankadun (ei Liisa, vaan kulmantakainen Maria) kummitus oli joskus vähän pelottava. Ainakin silloin, kun se sytytti makuuhuoneen komeron valot itsekseen yöllä. Siihen oli vähän hämmentävä herätä. Riina teki joskus juttusarjaa Helsingin kummituksista ja muistaakseni siinä Krunassa oli joku päätön upseeri tms. Mutta oliskohan se ollut Vironkadulla?

    VastaaPoista

  10. Entä ne itsekseen avautuvat ovet? Ja ne hiukset... vesisäiliössä... :)

    VastaaPoista
  11. Tuuli: haluatko lainaan taas Below'n?

    Miltä peili näyttää? >:-)

    VastaaPoista

  12. Meillä on Below ja osaan harjata hampaani peilin edessä silmät kiinni... Ei saa puhua vesisäiliöistä!!!! :--o

    VastaaPoista

  13. Joo, päätön upseeri oli Vironkadulla, siinä kulmarakennuksessa, jossa on nykyään (tai oli ainakin silloin 7 vuotta sitten) fonetiikan laitos. Sillä kummituksella oli tapana heitellä tutkijoiden papereita pöydiltä ympäri huonetta.

    VastaaPoista