9.1.09

"I hope the Muslims love their children too"


Jotenkin tuntuisi rehdimmältä, jos nuo keskustelupalstoilla vilahtelevat IDF-fanipojat ja -tytöt sanoisivat rehellisesti, ettei heille ole v*unkaan väliä sillä, kuinka monta pientä arabilasta saa surmansa Valitun Kansan (tm) operaatioissa.

Sen sijaan että pitää selittää ja vääntää.

Juuri tänään luin, kuinka palestiinalaismiehet kuulemma lähettävät omat lapsensa ja puolisonsa talojen katoille kuolemaan Israelin pommeihin, jotta saisivat Israelille huonon maineen. Tietysti, näinhän se varmasti menee. Kuinka kaukaa pitää teorioita hakea, jottei vain mitenkään joutuisi myöntämään, että se vahvin osapuoli voi joskus toimia väärin?

(Otsikon lauseen on muuten ihan tosissaan Stingiltä muuntaen kääntänyt Jonah Goldberg.)

Ahistaa. Pitäisi varmaan laittaa uutiset kiinni illaksi, mutten osaa. Niin, ja tosiaan olla lukematta poliittisia keskustelupalstoja.

9 kommenttia:

 1. Mikä videlius meissä suomalaisissa on oikein vikana kun meillä tuntuu olevan perusteltu mielipide ihan kaikkeen.

  Kyllähän tuon sotimisen ymmärtää - jos raketteja sataisi jonnekin Ilomantsiin rajan ylitte viikkotolkulla niin aikamoinen Gandhi pitää olla ettei armeijaa pantaisi liikkeelle. Hyväksyä sitä ei toki pidä.  Se on kyllä saamari sentään kumma että meillä on empatiaa ja antipatiaa ihmisille joiden toiminnasta tai arjesta meillä ei ole oikeasti minkäännäköistä ensikäden tietoa.  Mihin tämä maalimma on oikein menossa? Tuleeko meistä kaikista know-it-all-bussikuskeja (Turussa näitä piisaa).  Tolkun häivää hyvät ihmiset. Jos ette oikeasti tiedä, älkää kaupatko mielipiteitännekään.  Hemmetti sentään, joku rääpy se olla pitää - vaikka vähän huonompikin ;)

  VastaaPoista
 2. Jaa, no, se rakettiasiakin oli vähän siinä ja siinä. Eipä sadellut kovastipaljon raketteja ennen kuin Israel rikkoi tulitaukoa tuossa ja kiristi saartoa lupauksista huolimatta. Mutta toki on karmivaa saada rakettia niskaan.  Rääpy! Kaikkia uusia sanoja sitä oppii kun vanhaksi elää! :-)

  VastaaPoista
 3. No. Eikös se ollut niin että hamas peruutti tulitauon itse. Sitten alkoi uusivuosi aikaistettuna.

  Olen samassa asemassa - Reutersin ja BBC:n varassa - joten voin olla väärässäkin.  En ole biasoitunut kumpaankaan suuntaan, voisin kuitenkin joskus kertoa tarinan jonka kuulin rauhanturvaajalta mutta en voi laittaa sitä tähän. Israelille se tarina ei kunniaa toisi.  Rääpy? Hö. Pohjalaista std. kieltä. Roti? Kuulostaako tutummalta?

  Luulin että tarttuisit Turkulaiseen bussikuskiin. Kun olet siellä seuraavan kerran, mene Apteekkiin. Ja blogaa mitä näit ja kuulit.  Jarrua blogauksiin ja aikaa ajatuksiin Tuuli. Itse tiedän - ensikäden kokemuksella - että taitoa, ideaa ja jaloa mieltä sinulla on meille jaettavaksi.

  Kiitän siitä!

  VastaaPoista
 4. Nää, ei ollu. Ku Israel kosauttelee väärälle puolelle ei kukaan sano, että tulitauko rikki, mutta kun toiselta puolelta sataa niin sittenhän on heti piru merrassa.  Mutta joo, tästä ei jaksa vääntää.  Mä googletin sen rääpyn mutta jossain väitettiin että se tarkoittaa tilaisuutta? Vaihtelee varmaan tuo merkitys. Koetan muistaa ko. sanan, vasta opin tuossa syksyllä sanan "visto" ja senkin joudun aina välillä tarkistamaan. Vaan osaatkos sanoa, että mikä on sutki?  Nyt pitää yrittää murhata zombie. Jo on kumma, kun prosessi ei heitä henkeä kill -9:stä huolimatta.  Apteekissa olen käynyt. :-)


  VastaaPoista
 5. No menihän ne zompparit kun jaksoin metsästää niiden vanhempia.  Tää sopii tähän tapporetoriikkaan. :-p

  VastaaPoista
 6. Edelleenkin - mitä me tästä tiedetään?

  Hei!

  Viksu kun olet!  Jos sutki kaveri tulee vastaan, anna mun kortti ja sano että tässä on sun agenttis - soita sille.

  Hoidan asian.  Oikeasti - sutki on koht'uusi sana minullekin.

  Lappalaista murretta: Paska jätkä, hyväksikäyttäjä tai kaverin pettäjä.

  VastaaPoista
 7. Sutki on mulle sellainen ovela ja kiero, muttei välttämättä negatiivisella tavalla. Karjalaisittain: "Hää ku ol sellain sutki mies..." tai "myö ku ollaa sutkii ja sukkelii.."  Meh. Perspektiivikorjasin kuvan, mutta se onkin parempi korjaamattomana. En mä viitsinytkään pitää vapaailtaa, kun on näperrettävää!


  VastaaPoista

 8. Minäkin olisin ollut muistinvaraisesti ketun kannalla mutta pedanttina etukäteen tarkistin asian pariskunnalta joista parempi 1/2 on lapista. Ylläoleva on data siis sieltä, tosin tätä ei kuulemma voi kääntää suomeksi, semantiikkaonkelmaa (yllätys!).

  VastaaPoista
 9. Kattopas, löysin lukuja ja numeroita tuohon tulitaukojen keskeyttämiseen.  http://www.huffingtonpost.com/nancy-kanwisher/reigniting-violence-how-d_b_155611.html
  Vastaansanomatonta dataa. Kiitos linkistä!  Olen sitä mieltä että kaikki "modernit konfliktit" ovat aina myös informaatiosotaa - tämmöisille uunoille kuin minä syötetään "suotuisaa tietoa" sopivasti eri tarkoituksissa. Tiedän sen, joten en ole ihan typerintä lajia.

  Työssäni olen oppinut että ainoa oikea tapa luoda asioista edes jonkunlainen näkemys on mennä paikanpäälle katsomaan mikä siellä (taas) NAKittaa. Kysellä ja kuulostella kaikilta osapuolilta.

  Houseism: Everybody lies on valitettavan totta, vain kvantiteetti vaihtelee .  Arvopaperiforumia mukaellen: Prosentit on prosentteja - ruumiit on ruumiita.

  Vain jälkimmäisistä tulee olla huolissaan!

  VastaaPoista