4.1.09

Kotona


Matkahamsteri ja minä saavuimme kotiin. Finnairin Helsingin-väki oli superpenseä ja veloitti minulta 60 euroa hamsusta, vaikka homma oli sovittu toisin Amsterdamissa. Kuulemma Amsterdamin "pitäisi ihan hyvin tietää, miten säännöt menevät". Edes 40 gramman eläintä ei kuljeteta kympillä. Pientä hupaa oli sentään, kun portilla kuuluttivat taas matkustajaa, jolla on koira..

Pälätin koko lentomatkan taas vierustoverin kanssa, meni mukavasti. Laukkujen raahaaminen Schipholista kotiin oli tuskaista. 18 kiloa laukkua, 11 kiloa reppua, 1 kilo hamsteria tavaroineen + muovikassi, jossa kahvipaketti ja ruisleipää.

Kotona on nyt 12 astetta lämmintä, ehkä se tästä kohta lämpenee. Pyykki on pesukoneessa ja matkalaukku osaksi purettu ja tuntuu siltä, että koko reissu meni ihan liian äkkiä.5 kommenttia:

 1. Jaahas - aamulla alkanut huonotuulisuus siis jatkui iltapäivään asti. Itse olin aamulla 7:05 jonottamassa noin puolenmiljoonan naapurimaan kansalaisen kanssa. Tsekkauksessa todettiin vaa'an näyttävän 28kg - Kokkolassa samat tavarat painoivat 25kg edellisenä päivänä. Eikun maksamaan ylipainomaksua ja myöhästymään koneesta.  Pääsin kuitenkin vaiherikkaan reissun jälkeen maanantai-illan lennolla AB:lla Dusselin kautta tiistai-aamuna suoraan töihin. Junat ei toimineet lumentulon vuoksi joten olin hotellissa yötä Japaninreissulta tulleen kohtalotoverin seurana.  No, olen AY-lakossa jonkun aikaa... huonoa palvelua saa verohallinnon ulkomaanosastolta ihan ilmaiseksi, sitä ei tarvitse edes varata etukäteen.

  VastaaPoista
 2. Huoks. Jopa jotain. Mä kun kuvittelin että olit sunnuntaina jo aamuvarhaisella koto-Hollannissa. Ja tosiaan myöhästyit ylipainomaksun takia? Voi itku!  Jotenkin arvelinkin, että ne Helsinki-Vantaalla tarttuisivat siihen Schipholissa sovittuun hamsumaksuun. En sitten jaksanut edes asiasta kinata. Onneksi eivät ottaneet extralisämaksua tulomatkastakin. Siitä nyt sitten kuitenkin selvisin kympillä.

  VastaaPoista
 3. Tulipa mieleen että että verottajan palvelu lienee kiinni sunnuntaisin mutta lentokentät eivät.

  Siinä siis lisäarvo.

  Pentele kun vieläkin kismittää, mutta antanet puhallella tämän verran.

  Puuh!

  VastaaPoista
 4. Vielä kommentoin, mutta humaanimmalla otteella:

  Tämä kohtalotoveri oli tulossa Kansain kentältä Luftwaffella FRA:n kautta Dusseliin josta tarkoitus junailla Venloon kuten minäkin. Poloinen seisoskeli laiturilla pakkasessa kun kävin toteamassa junan menneen.

  Olisi varmaan seissyt siinä koko yön ellen olisi huomauttanut että seuraava menee 5:48 (kello oli noin 22).  Tämä siis pohjustuksena, mutta homman "punt":

  Ilmeisesti kaikki eka kerran Japanissa käyneet on jonkunasteisessa psykoosissa juuri palattuaan: Juttua hotellihuoneessa olisi piisannut enemmänkin kuin tuohon 5:48 junaan asti. Samat jutut, paikat ja havainnot kuin omani 13v vanhat vähäiset ymmärrykseni.  Tietä sitten - jospa ruoassa on jotakin, tai niissä kuumissa pyyhkeissä... ;^)

  VastaaPoista
 5. Joo, Japani kilahduttaa. Jos se on se sikäläinen ilma? Tai jotain tarttuvaa? Takaisin pitäisi päästä tekemään tarkempia tutkimuksia aiheesta.. :--)  Tuo Venlon junien lopahtaminen kymmeneltä on se syy miksen Air Berliniä käytä. Meille kun pääsisi kyllä sitten suoralla junalla Venlosta.

  VastaaPoista