21.1.09

Wildersille syyte


Geert "Tukka" Wildersille on näemmä lätkäisty syyte vihapuheesta. Kyseessä erityisesti Koraanin pannaan julistamista koskeva lausunto ja toki muutkin islamivouhkaamiset.


En oikein tiedä, että mitä tuosta ajattelisi. Ei Wilders tietääkseni ole suoranaisesti kenenkään kimppuun ketään yllyttänyt, mutta toisaalta on kyllä ollut hyvin suurena tekijänä luomassa ilmapiiriä, joka on lisännyt väkivallantekoja maan muslimivähemmistöä kohtaan.


Ja pitää muistaa, että tässä hilpeässä maassa saa syytteen myös jos loukkaa puheillaan kuningatarta tai sanoo poliisia homoksi. (Tai jos omistaa Mein Kampfin.) Eli sananvapaus ei täälläkään ole laajimmassa merkityksessään - jokaisella oikeus möläyttää abt mitä tahansa - tietenkään voimassa.


Ainoa vain, että eiköhän Wilders onnistu tämänkin kääntämään omaksi hyödykseen. Liikkeen marttyyri, suorapuheisten ja aitojen hollantilaisten ainoa puolustaja, mielipiteidensä takia vainottu jne jne jne.

4 kommenttia:

 1. Hämmentävää.

  Itse olen pitänyt Dhr.Wilders'iä erinomaisena vastavoimana. Eihän kukaan itseäänkunnioittava voi esimerkiksi Fitnaa tosissaan ottaa.

  Eihän?

  Vai voisiko Jan Modal olla niin...xxxxx aasi?

  VastaaPoista

 2. Jäin miettimään, että miten Jan Modaal kääntyiskään suomeksi. Veijo Perusveijo? Tavallinen Pulliainen? Eikö tälle ollut joku ihan termi?

  VastaaPoista
 3. Kait se on joku Virtanen vaan, kertokoot ken tietää.

  Jaa, se on Modaal eikä Modal. Mitäpä ne täällä etelässä kunnolla osaisikaan. Syntaksi voi mennä mutta semantiikkaan se viimeistään tyssää.

  VastaaPoista

 4. Yhelläkin a:lla selkee oli tuo.

  VastaaPoista