26.1.09

Non-ko


Mun on vaikea pitää leffasta, jos inhoan kaikkia sen henkilöhahmoja. Kumakiri Kazuyoshin Non-ko 36-sain päähenkilö oli vetelä 36-vuotias entinen näyttelijätär, joka kohteli lähipiiriään inhottavasti ja vanui pitkin vanhempiensa asuntoa. Toisessa pääosassa oli yli-innokas kläppi, jonka motiiveja elokuva ei vaivautunut selventämään lainkaan. Non-kon äiti oli klassinen japanilainen kumarteleva kotirouva, joka kantoi miehelleen ruokaa eteen, isä taas kliseinen ärjähtelevä ja impulsiivisesti lähipiiriään läimäyttelevä otosan. Olihan siihen sitten ympätty myös meikattu ylimielinen sisko, paikallinen yakuza ja liero bisnesmieskin... Täytyy toivoa, että torstain Kore-eda on parempi.


Lisäksi Schouwburgin tuolit olivat melkein yhtä epämukavat kuin Kiasma-teatterin. H unohti silmälasinsa kotiin, joten jouduimme istumaan ihan edessä ja niskat kenossa.


(Olenpas minä nyt valittanut paljon näistä filmifestareista! Oikeasti on ollut mukavaakin.)


Koulu alkoi taas. Meillä oli pienen ranskalaisen sedän foto documentair ja pitkän uruguaylaisen tädin foto autonoom. Jälkimmäinen on opettanut joskus Suomessa ja osasi kysyä minulta sen, mitä suomalaiset yleensä ja ulkkarit eivät koskaan; "onks Pena sukua". Ei tosin ihan noilla sanoilla.


Huominen ja keskiviikko menevät omiin proggiksiin. Tai siis ei-kouluun.

6 kommenttia:


 1. Onks Pena sukua??? Tää ei ymmärrä.

  VastaaPoista

 2. Mulla on sama sukunimi kuin eräällä suomalaisella edesmenneellä kirjailijalla.

  VastaaPoista

 3. no onks se? (en oo aiemmin kehdannu kysyä, mut kyl määki jos pitkä uruguaylaistätiki...)

  VastaaPoista
 4. No ainakaan mulle ei, kun mulla on tällainen avioliiton kylkiäisenä tullut sukunimi. :-)  Mutta ei ole tietääksemme H:llekaan.

  VastaaPoista
 5. Aivan, nyt sytty. Minä en kato osannut ajatella niin pitkälle, vaan mulla tuli vain Tarja ja Pentti mieleen ja jotenkin liitin sen siihen.  Nyt naurattaa ihan ittiäkin.

  VastaaPoista

 6. Ou jee... Koska olen H:n veli ja vielä Petri-etunimellä niin muistaakseni minulta on udeltu tuota asiaa varmaan ala-asteelta asti. Eli EMME ole sukua tuolle runoilija/kääntäjälle.

  VastaaPoista