8.8.06

Aiguille du Midi


Tänään pääsimme vihdoin korkealle. Puimme talvivaatteet ylle ja nousimme telepheriqueilla ensin Planille ja sitten 3800 metrin korkeuteen Aiguille du Midille. Planin telepherique sujui jo ihan hyvin, mutta Aiguillen suora nousu ylöspäin hieman hirvitti. Hengasimme eri näköalapaikoilla 3-4 tuntia ja katselimme alppinisteja.Kaukana näkyi toisaalla Sveitsi ja Matterhorn, toisaalla Italia ja Helbronner. Korkeus ei tehnyt pahaa, mutta olimme ylhäällä vain muutaman tunnin,  joten AMS-oireitakaan ei pahemmin ehtinyt kehittyä. Ehkä siinä ihan pikkuisen akklimatisoitui silti.

Pörröiset linnut kerjäsivät ruokaa turisteilta ja kiipeilijöiltä.Iltapäivällä kävimme vuokraamassa varusteet parin seuraavan päivän haasteita varten. Nyt on jääraudat, jäähakut, alppikengät. Kiipeilyhousut ja talvivarusteet löytyvät itseltä, köysi ja valjaat tulevat oppaalta. Aamulla klo 8:30 kohti Grand Montetsia ja sen lähistön jäätiköitä. 3300 m. Vähän pelottaa.1 kommentti:


  1. Sun pitää linkittää noi Valokuvatorstaihin vielä tänään, tän viikon aiheena on ollut Matka. Hienoja kuvia. Onko siellä kylmä?

    VastaaPoista