22.8.06

HaasteEufemia on näemmä haastanut minut kirjameemiin jo jonnin aikaa sitten. Katsotaanpa...

1. Yksi kirja, joka muutti elämääsi:

Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla muutti maailmankuvaani, sai minut kiinnostumaan Suomesta ja sen historiasta ja järkytti minua.

2. Yksi kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kerran:

Minä luen jatkuvasti kirjoja uudelleen ja uudelleen. Mainitaan tässä vaikka Oliver Sacksin The Man Who Mistook His Wife for a Hat tai John Steinbeckin East of Eden. Useimmiten olen varmaan lukenut tuon edellämainitun Pohjantähden - sen luen joka talvi.

3. Yksi kirja, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle:

Kamala kysymys! Miten sitä pärjäisi yhden kirjan kanssa autiolla saarella, kun keskipituiselle junamatkallekin pitää ottaa kolme! Encyclopaedia Britannica, kaikki osat? Tai ei sentään.. Joku mestarillisten novellien collegekokoelma.

4. Yksi kirja, joka teki sinusta hupakon:

En oikein tiedä, miten kirja tai mikään muukaan voisi tehdä minusta hupakon. Uskon olevani erittäin epähupakko. Jos keksin tähän myöhemmin jonkun vastauksen, niin palaan asiaan.

5. Yksi kirja, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin:

Olen myös hyvin huono puhkeamaan kyyneliin, mutta tippa tuli silmään viimeksi kirjan parissa, kun luin Anna-Leena Härkösen kirjan Loppuunkäsitelty.

6. Yksi kirja, jonka toivoisit tulleen kirjoitetuksi:

Sukumme historia.

7. Yksi kirja, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan kirjoitettu:

Ei sellaista olekaan. Jos ei sitten se Nizzan vuokrakämpästä löytämäni älytön teos, joka mainosti takakannessaan, että se tuli kylkiäisenä Company-lehden irtonumeron kanssa. Myönnän kuitenkin, että luin kyseisen kirjan maatessani rannalla.

8. Yksi kirja, jota luet paraikaa:

Sain juuri loppuun Esko Valtaojan tulevaisuususkoisen kirjan Avoin tie sekä Chris McManusin kirjan Right Hand, Left Hand, joka käsittelee kätisyyttä ja yleensä vasenta ja oikeaa maailmassa ja maailmankaikkeudessa. Valtaoja oli uusintaluku. Seuraavaksi aloitan jotain pientä välipalalukemista (ehkä pätkiä Paul Austerin True Tales of American Lifestä) ja odotan, että Amazon toimittaa minulle tilaamani Joe Simpsonin kirjan Touching the Void.

9. Yksi kirja, jonka olet aikonut lukea:

Joachim Festin Albert Speer -elämäkerta on odottanut hyllyssä nyt kohta vuoden, enkä ole jostain syystä saanut siihen tartuttua. Ylitin ehkä kolmannen valtakunnan lukukiintiöni jossain vaiheessa ja nyt pitää pitää taukoa. Pitäisi saada käsiin Robert Fiskin Libanonin historiasta kertova kirja.

10. Nyt haasta viisi bloggaajaa:


Selvä. Mistähän löydän vielä bloggaajia, jotka eivät ole tähän vastanneet? Kokeillaan.. Kaura, Ohari, Pare, Hukkajukka, Emppu. Ei paineita, toverit.


5 kommenttia:


 1. Kiitos haasteesta, vastattu jo ennakkoon Meemimukin puolella :-)

  VastaaPoista

 2. Prkl, olinpas huomiokyvytön. No menenpä tästä heti lukemaan. :-)

  VastaaPoista

 3. Et haastanu mua mutta vastailenpa noihin jossain välissä piruuttani kuitenkin.

  VastaaPoista

 4. Vieläks sääki blogaat?!

  VastaaPoista

 5. Löysin oman Fiskini ihan W.H. Smithistä Pariisista, siitä on tullut uusi painos hiljattain. Joka tosin tänä kesänä vanheni osin. No, jatkon voi lukea netistä, Fisk kirjoittaa edelleen ansiokkaasti. Pokkari ei ollut edes kallis.

  VastaaPoista