26.8.06

Lammaslenkki


Meidän normaali, noin 13 kilometrin pyöräilylenkkimme on nimeltään lammaslenkki, koska se kulkee muutaman lammaslaitumen ohitse. Ensin ajamme Oude Delftiä alas ja käännymme Oostpoortia kohti. Ajamme portista ja ylitämme ison kanavan. Siitä poljemme Ikean ohitse ja käännymme Delftse Houtille. Poljemme kaupungin rajan ulkopuolelle, ja yhtäkkiä olemme hyvällä pyörätiellä keskellä laitumia. Ympärillä on lehmiä, hevosia ja lampaita. Hanhet majailevat lammella, jossa kasvaa kaislaa. Nokikanoilla ja sorsillakin on siellä kotinsa. Haikarat seisovat tarkkaavaisina laitumia reunustavien ojien pientareilla.

Ajamme lehmälaitumen ja hevoslaitumen ohi. Hevoslaitumella on aina pari mustaa oria, joista toisella on valkoinen piirto otsassa, sekä yksi ruskea tamma. Käännymme oikealle risteyksestä ja ajamme seuraavan lammaslaitumen luokse. Siellä laiduntaa lauma, joiden kauloihin on ripustettu numerolaput. Numero kuusi on valkoinen ja zorronaamioinen nuori lammas, numero 14 taas melkein kesy ruskea lammas, joka tulee aina luoksemme aidan viereen, kun saavumme paikalle.

Paluumatkalla ajamme kahden ojan välistä ja käännymme seuraamaan metsänreunaa. Päädymme takaisin Delftse Houtille. Ajamme metsän ja pellon väliä, kunnes päädymme Houtin parkkipaikalle. Sitten ison tien ali ja takaisin kaupunkiin. Vrouwenjuttelandin ja Choorstraatin kautta Oude Kerkille, siitä Oude Delftille ja takaisin kotiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti