22.8.06

UnohtuneitaAina jää mielestä asioita, joita piti kirjoittaa. Kun ne sitten tulevat mieleen, eivät ne ole enää mitenkään ajankohtaisia. Pitää laittaa ne blogimuistiin kuitenkin, kun muuten saattavat unohtua.

Kävellessämme Grand Balcon Nordia, joka on yksi Chamonixin helpoimmista ja suosituimmista reiteistä, tuli vastaan väkeä kuin pipoa. Ranskassa ollaan kohteliaita ja ystävällisiä, joten jokaista vastaantulijaa on polulla tervehdittävä. Katselin jalkojani ja bonjourasin urakalla vastaantulijoita, kunnes vastatervehdys sai nostamaan katseeni: "PONTSU". Hikinen japanilainen mies karjaisi versionsa ja kiirehti ohi. Perässä tuli pitkä jono muita japanilaisia, jotka kaikki näyttivät siltä, että polku oli heille melkoinen urheilusuoritus, valloitettava reitti, jotain, joka pitää ottaa tosissaan. Vaihdoin tervehdystä japaninkieliseen ja tyytyväiset ohittelijat karjuivat "Konichi-waaaaaaaa!"

Vallee Blanchissa voimat olivat loppua ja sää hieman pelotti. Pierre sanoi, että matkaa on jäljellä vielä tunti. Hoin hiljaa mielessäni, että sen verran nyt jaksaa vaikka housut kintuissa (yksi Vaarini monista sanonnoista) ja kyllä sen sitten jaksoikin, eikä edes tarvinnut laskea housuja.

Eilen junassa brittinainen puhui hyvin yläluokkaisella aksentilla matkapuhelimeen: "Can you believe this? It's completely ridiculous! I am on a train with all these people! It will take me hours to travel! Ridiculous!"

Johnny's Wine Barin ulkopuolella soitti aivan loistava ragtimebändi ja joku laski heille tippirahaa narun päässä olevassa korissa yläkerran parvekkeelta. Terassilla kaksi amerikkalaista nuorta naista setvi ihmissuhteitaan: "And then Josh was like, come on, and I was like, whatever, and he was like, what the fuck is your problem, and I was like..."

Bollywood Cafen Thali Vegetarien oli jumalaista muonaa. Syödessä voi katsella bollyvideoita ja kuunnella hittibiisejä, kuten "Number 1 Punjabi" tai "Chori Chori Chupke Chupke". Jeesuksen gnoccheja en tällä kertaa syönyt Gesussa, vaan kokeilin lasagnea. Ei mitenkään erityisen taivaallista.

Nizzan kommunistit ja libanonilaiset pitivät yhteistä mielenosoitusta oikeuspalatsin edessä. Libanonin liput oli maalattu itse. Palestiinan lippukin oli. Israelilaiset nuoret naiset istuivat tissit paljaina rannalla i-podit korvilla ja polttivat tupakkaa.


1 kommentti:


  1. Maanantaina ruokatunnilla ohitin elämäni toistaiseksi kummallisimman mielenosoituksen. nelisenkymmentä ihmistä marssi Hakaniemen sillan yli neljän poliisimopon turvaamana. Kolmesta banderollista kaksi oli kirjoitettu minulle käsittämättömin kirjainmerkein ja kolmannen edessä marssi kaksi määrätietoista tätiä, joiden takaa häämötti sana Anfal. Epäilin puutteellista saksan kielen taitoa, mutta onneksi mielenosoituksen liepeillä kulki muutama nuori mies, jotka jakoivat selventäviä monisteita. Siitä sitten selvisi, että kyseessä oli vetoomus Saddamin tekemän kurdien kansanmurhan tuomitsemiseksi. Viesti ei tosin tainnut kovin monelle aueta puutteellisen kurdin kielen taidon vuoksi.

    VastaaPoista