7.8.06

Lac Blanc


7.8. klo 8:19

Toissapäivänä oli niin sateista, ettemme menneet mihinkään. Palloilimme kaupungilla. Eilen lähdimme aamuvarhaisella Les Praziin ja sieltä telekabiinilla La Flegereen. Kävelimme kivistä polkua puolitoista tuntia ja tulimme Lac Blancille, joka oli nimestään huolimatta turkoosi. Idyllinen refuge uhkaavassa ympäristössä tarjosi meille kulholliset kahvia. Idylli katosi nopeasti, kun aamu eteni ja paikka täyttyi muista ihmisistä. Voisivatkohan varsinkin italialaiset vanhemmat opettaa lapsilleen, että sopivaa käytöstä villieläinten läheisyydessä tai muutenkin luonnossa ei ole kirkuminen ja kivien heittely? Näimme yhden murmelin ja yhden ibexin (mikä lieneekään suomeksi), mutta muut eläimet karttoivat alueen ymmärrettävästi kaukaa. Pitää myös ihmetellä yhtä brittiperhettä, joka saapui paikalle aamupäivällä. Vanhemmilla oli ihan säänkestävät vaatteet päällä, mutta tyttö kannettiin paikalle vaaleanpunaisessa minihameessa. Eipä siinä muuta ongelmaa, mutta kun Lac Blancilla on vielä lunta ja lämpötila korkeintaan viisi astetta.

Kävelimme takaisin La Flegereen samaa reittiä (olisimme voineet kävellä myös L'Indexiin, mutta polku oli kartassa merkitty huonoksi) ja tulimme alas. Alamäkikävely sujui huomattavan hitaasti, koska olin unohtanut polvitukeni kämpille. Muuten retki ei ollut fyysisesti rasittava (no ei varmaan, kun kaikki ne kersatkin sinne iloisina kirmasivat). Kastuimme vasta loppupäivästä.

Tänään joko Plan de l'Aiguille tai Chalet les Pyramides, emme ole vielä päättäneet, ja ihan kohta pitäisi lähteä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti