28.8.06

VarustelukierreSain käsiini vihdoinkin uuden - vaikkakin toki käytetyn - näytönohjaimen, jonka hankkimisesta olen puhunut vain noin kolme ja puoli vuotta. Nyt on sitten GeForce6600GT. En vain voi lykätä sitä koneeseeni, koska yllättäen PSU (Power Supply Unit, rakkaat humanistiystävät) ei olekaan riittävä. Mulla on AOpenin 300W poweri, jossa 12V linja tarjoaa vain 15 ampeeria. Vaikka en näytönohjainlaatikon kylkitekstiä ihan uskokaan (minimi 450W??) niin uskon kuitenkin, ettei tuo AOpen hommasta selviä. 6600GT näyttää pikaisen googletuksen perusteella tarvitsevan 12V linjalta jotan 18 ampeeria, ainakin pahimmillaan.

Huomenna pitää sitten mennä virtalähdekauppaan. Houkuttaa Silentmaxxin 480W. Vaan tiedä sitten, onko kovin järjellistä ostaa superhiljaista PSU:ta, kun pahoin pelkään, että tuon näytönohjaimen oma pikku tuuletin sanoo lujaa viiiiiuuuuuuuuu.

Nykynäytönohjaimet ovat kyllä kummaa roinaa. Tämäkin tarvitsee oman virtaliitännän (on AGP eikä PCI-E). Lämpöäkin varmaan generoi ihan kohtuuttomasti. Toivon, että uusi poweri voisi vähän laskea lämpötilojakin, mutta saa nyt nähdä.


2 kommenttia:

  1. Pitikö tämän "(Power Supply Unit, rakkaat humanistiystävät)" olla jotenkin selventävä, vai? :-D

    VastaaPoista

  2. Hups, taisin vähän innostua..

    VastaaPoista