3.12.06

IDFAilu ohiOlimme katsomassa viimeisen festariohjelmaamme kuuluneen dokumentin, kiinalaisen Beijingiin muuttaneista maalaisnuorista kertovan Dancing in the Cityn. Minusta se oli loppujenlopuksi aika puuduttava pätkä, vaikka aihemaa kiinnostaakin. Neljä tyyppiä intoili, kuinka viidessä vuodessa saavat itselleen ainakin Mersun tai tulevat kuuluisiksi. Ja sitten, yllätys yllätys, kaikki ei ollutkaan ihan helppoa, edes isossa kaupungissa.

Valokuviakaan ei tullut otettua kovin paljon, koska satoi vettä vinoon (what else is new!). Jotain pientä kuitenkin. Mokum* oli kiireinen ja turisteja täynnään. Tapasimme kuitenkin ensin leffakauppakissan ja sitten pizzeriakissan. Kumpikin oli kovin silitettävä.

Tässä kuva kotimatkalta, junanvaihto Holland Spoorin asemalla.

Station Holland Spoor

* Mokum: toinen nimi Amsterdamille, yhä käytössä, alkujaan jiddishinkielinen sana, joka tarkoittaa suunnilleen paikka, mesta, the kaupunki. Joskus puhutaan myös Mokum A:sta. Vastaavasti Mokum R on Rotterdam ja Mokum D Delft, mutta nämä ovat aika pitkälle unohtuneet, ja nykyään Mokumilla tarkoitetaan vain Amsterdamia. Rotterdamissa ja Delftissä taitaa olla aika vähän juutalaista kulttuuria jäljellä. Synagoga on kyllä tuossa kulman takana.


2 kommenttia:

  1. Mihin aikaan olit tuolla asemalla???

    Meinaan kun en ole näiden 4 vuoden aikana koskaan täällä sattunut noin tyhjälle asemalle!

    VastaaPoista

  2. Kello 23:50 on tuo kuva otettu, mutta piti mennä sellaiselle laiturille, johon ei ollut tulossa junaa 20 minuuttiin. Kyllä siellä ihmisiä vilisi siihenkin aikaan.

    VastaaPoista