23.12.06

Jouluvalmistelua


Joulua valmisteltiin tänään perinteisesti: leivoimme serkkujen kanssa* omituisia piparkakkuja (kuten sotainvalidin, sähkörauskun, susuwatarin ja lihavan amerikkalaisen), vaihdoimme lahjoja (ja täti sanoi "tässä on nämä meidän halvat ja huonot lahjat"**, ostimme kuusen ja koetimme tinkiä, paketoimme viimeisiä paketteja käyttäen saksia, jotka eivät leikkaa ja teippiä, joka ei teippaa. Kaikin puolin kivaa. H:kin saapui juuri parahiksi leipomaan. Nyt vielä kissavahtipestiä aamuun asti ja sitten vain joulunviettoa.

Hyvää joulua kaikille!

* Eräiden serkkujen kanssa on leivottu silloin, kun olimme lapsosia, ja leivomme yhä, vaikka olemme jo kaikki aikuisia. Yksi serkunlapsikin on jo mukana. Omituiset piparkakut saivat aikansa joskus vuosia sitten nekin; yhdet parhaista olivat eräät voodoo-piparit, joita piti pistellä neuloilla... ja sitten se H:n telaketjukamelikin oli ihan hieno.

** Yks serkku aikoinaan suuttui kun äitinsä oli ostanut meille saippuita ja sensellaisia joululahjaksi (ne oli meistä jees, mutta poikaserkku ei arvostanut) ja kajautti lahjojenvaihtoon saapuessaan, että tässä meidän halvat ja huonot lahjat.


1 kommentti:


  1. Jos joku olisi pyytänyt kertomaan sukumme jouluperinteistä, en olisi ihan heti älynnyt kertoa noista... mutta tosi oleellisia ovat...

    VastaaPoista