1.11.07

But what shall I wear?


Koululta soitettiin. 325-vuotisjuhlanäyttelyyn on 13.11. tulossa tutustumaan diplomaattikuntaa, pormestari, poliitikkoja ja mahdollisesti kuninkaallisia. Koska Suomen suurlähettiläskin on paikalla, haluavat minut oppilasoppaaksi. Selvä.

Jätänkö mielipide-t-paidat kaappiin? Entä vasemmistolaiset pinssit? Miten kuninkaallisia puhutellaan? Entäs lähettiläitä? Pitääkö osata niiata, voihyvänenaika.12 kommenttia:

 1. :D  " Miten kuninkaallisia puhutellaan? Entäs lähettiläitä? Pitääkö osata niiata, voihyvänenaika."  Soita hovin protokollaosastolle:) Sori, nää vaan on niitä tilanteita, jotka naurattavat ainakin muita kuin osallisia. Miks mä en pääse ikinä mihinkään tollaseen? Tumma puku jää tyystin käyttämättä, saanko tulla tuuraajaksi;)

  VastaaPoista
 2. Lähettiläälle: "Mitä homo!"

  Eikö? :-)

  VastaaPoista

 3. Nii, ja ajattele miten kauheeta olis, jos sulla ois samat vaatteet ku jollain rinsessalla =) Luulis, että joku sieltä koululta osaa jeesata esim. noissa puhuttelumuodoissa. Ja nyt niiausta harjoittelemaan!

  VastaaPoista

 4. Suomen lähetystöstä saa varmasti etiketti-oppaita, jossa on selotettuna kaikki vaihtoehdot. Oon nähnytkin yhden sellaisen: kollega kun sattui 1990-luvun lopussa pääsemään ulkoministeriön töiden kautta diplomaatiksi.

  VastaaPoista
 5. Kysyn koululla ja toivon, että voin olla vain vähän kohteliaampi versio omasta itsestäni.

  Riina: :--D Tai samanlainen hattu ku kuningattarella, ihan vahingossa..

  VastaaPoista

 6. mullekin tuli ensimmäisenä mieleen se kuningattaren pesuvatihattu. petteri-serkku osaisi varmaan kertoa, miten diplomaatipiireissä toimitaan, laita sille mailia. kyllä sun perusversiokin on varsin kohtelias, joten sen puoleen ei hätää. ja eikö hollannin kuninkaalliset ole aika kansanläheisiä ja iloisia, joten tuskin mitään krumeluureja tarvii tehdä. valmistaudu kertomaan jotakin suomesta, jos joku sattuu ihmettelemään kotimaatasi.

  VastaaPoista

 7. Muista mitä edustat! Jos et näytä yhtään taideopiskelijalta, turvamies voi vaikka poistaa Sinut asiattomana paikalta. Mielestäni suomalaisuutta voi halutessaan korostaa Marimekolla. Pussilakanaan kääriytymistä en suosittele, joten jos varsinaisia mari-vaatekappaleita ei löydy, lähetän tasaraitasukat postissa. Ne kun voi ostaa sovittamattakin. Mutta jos ei raita miellytä, niin sitten varmaan mitkä tahansa puhtaat ja ehjät vaatteet kelpaa, olethan kouluttautumassa boheemiksi taiteilijaksi. Muuten luulen, että Sinun ei tarvitse kauheasti tehdä aloitteita käytöksen suhteen. Teitä varmaan evästetään kuninkaallisista, ja suurlähettilästä voi kai moikata samoin sanoin kuin se Sinua.

  VastaaPoista

 8. Tyrsk. :-D Menen paikalle unikko-togassa.

  VastaaPoista

 9. Juu, sun ei tarvitse tehdä aloitetta, kuninkaalliset plus muut hovi-ihmiset on ne, jotka tervehtii ensin. Muutoin kysy ja kysele, mitä rooliisi ja tehtäviisi kuuluu. Petteri sitä paitsi olis oiva opas muutoin diplomaattien maailmasta. Hieno juttu muuten!

  VastaaPoista
 10. Ohhoh.  Onnea matkaan. Mie varmaan juoksisin ja lujaa jos yritettäis tuommoiseen nakittaa, mutta sie ootkin tommonen Urhea Serkkuhenkilö.  Tarkemmin ajateltuna kukaan yhtään minua tunteva vaikkapa opettajahenkilö ei ehkä kuuna päivänä minua tuollaiseen tehtävään asettaisikaan :D Siis vaikka olisin säntillisempi pukeutumiseltani ja tukaltanikin.. Tiiä minusta, menisin vielä halaamaan tai potkaisisin nilkkaan kun joku ärsyttäis X)

  VastaaPoista
 11. Hei, Tuuli!

  Satuin "paikalle" sattumalta, ja pakko kommentoida: hollantilaisethan itse pukeutuvat hyvin vapaasti. Kaikissa niissä juhlissa, joissa itse olen ollut Hollannissa, hollantilaiset ovat huonoiten pukeutuneita. Ihan kuin ei olisi ollenkaan eroa juhla- ja arkipukeutumisella. Meillä piti töissäkin oikein kertoa eräässä kutsussa, että farkut eivät ole asiallinen juhla-asu! Että sen puolesta hollantilaiset kuninkaalliset - tuskin paikalle sentään kuningatar tulee - ovat varmaankin tottuneita arkiasuihin, politiikoista puhumattakaan. Suomen suurlähettiläs on vanhempi ulkoministeriön uraherra, mutta tuskin häntäkään saat pukeutumisella järkytettyä. Tärkeintä on tietysti se, miten muuten käyttäydyt. Niiaaminen menee todennäköisesti överiksi :) Jos paikalle sitten ihan oikeasti tulisi itse kuningatar, mielestäni olisi koulusi asia pitää pieni tiedotustilaisuus siitä, miten pitää käyttäytyä ja lähestyä kuningatarta.

  VastaaPoista

 12. Kuulkaas mulle menee paikallaolokin överiksi. :-D En mä nyt niin kauhean vakavissani tätä pohdi, jos minulta oletetaan jotain erityistä, niin eiköhän joku kerro.

  VastaaPoista