28.11.07

Permanto.


Koulussa tytöt halusivat oppia suomenkielisiä sanoja, ja yksi heistä tiesikin jo erään: perkele! Koetin sitten opettaa sanalle oikeaa äänenpainoa. Olisi kannattanut tyttöjen tulla illalla pimiöön mukaan, siellä niitä äänenpainoja raikasi. Tein tuota viime viikolla kämmättyä teknistä asetelmatehtävää uudelleen. Tällä kertaa hasselinkäytössä ei ollut hankaluuksia, mutta taisin kehittää rullat liian vanhassa kehitteessä; kontrastia on niin vähän, että kuva on ihan harmaanhailakka lätty. Tässä on viimeisen seitsemän vuoden aikana tullut erinäisiä rullia kehitettyä, ja aiemmin ei ole näin käynyt. Tietysti nyt, kun on muutenkin kauhia kiirus kaikkien koulutehtävien kanssa.

Tehtäviä tuli sitten lisää. Pitää valokuvata vanhoja ihmisiä. Mutta jo ennen joululomaa. Pitää siis koettaa tutustua äkkiä johonkuhun iäkkäämpään täällä. Mummosta ja Vaarista olisi paljon hienompi tehdä upeita portretteja, joten taidan kuitenkin ottaa kameran mukaan Suomeenkin.. Sitten pitää ottaa ison koon teknisellä kameralla pari polaroidportrettia luokkatoverista, kuvata lasipurkki-asetelma laakadiafilmille ja tehdä perspektiivitehtävä uudelleen, se kun ei kuulemma ollut hyvä. Sen sijaan twilight sitten oli, mutta siihenkin tarvinnen vielä toisen sopivan kuvan.

Kävin purnaamassa aikataulutusongelmista ja ope ihmetteli, että miten sinä nyt muka Suomeen lähdet kun olisi koulutöitäkin lomalla tehtäväksi. No joku tärkeysjärjestys nyt sentään pitää olla! Ja kulkeehan sitä läppäri ja kamera mukana, printtaukset ja kehitykset voi sitten tehdä heti kotiuduttua..

Lotte kertoi eilen kollektiivisesta arvioinnista (collectieve beoordeling) eli inkvisitiosta. Siinä mennään pistämään omat työt näytteille, ja sitten opettajista koostuva lauma tulee ja repostelee ne. Jonka jälkeen päättävät, että positiivinen fiilis vai negatiivinen fiilis. Kaksi peräkkäistä negatiivista fiilistä ja ulos. Inkvisitiot ovat tammikuussa ja kesäkuussa.

Että ei se neljän prosentin sisäänvalikoituun joukkoon kuuluminen todellakaan takaa, että tuolta kokonaisen koulutuksen saisi. Yksi ope päättää tarpeeksi vankasti, että tää tässä ei vain ole kyllin luova, ja se on sit poistuminen. Ihmettelinkin, kun kakkosluokkalaisia on niin vähän meihin verrattuna.

Mitä ihmettä mun vielä pitikään kertoa? En yhtään muista, joten kirjoittelen niitä näitä, jos vaikka tulisi sitten mieleen. (Joo, univelka.) Käytiin Marloesin kanssa etsimässä Mohammedia alueen ruokakaupoista, mutta ei löytynyt. Sähköpostiuteluihini olen saanut viisi kieltävää vastausta, paljon enemmän on vastaamattomia. Luin, että YLE Extra lopetetaan, mikä olikin ensimmäinen kerta, kun kuulin koko YLE Extrasta. IDFA on meneillään Amsterdamissa, ja pitäisi ehtiä katsomaan ainakin pari leffaa. H olisi halunnut nähdä lyhärin miehestä ja lampaasta, mutta filmi oli pannahinen loppuunmyyty. Yhteiskuntahistorian kurssilla yritän ymmärtää Habermasia. Sukulaisilta tuli kortti Kanarialta, siellä on kuulemma kuuma.

Eikä nyt kyllä tule enää mieleen sitä kerrottavaa asiaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti