20.11.07

User errorKolme tuntia studiotyöskentelyä ja parillakympillä filmiä hukkaan, kun unohtaa apusulkimen olemassaolon. (Hasselbladeissa on suljin opiskassa ja apusuljin kropassa. Kun painaa nappia, molemmat avautuvat. Apusuljin sulkeutuu automaagisesti jotain 1/8 tai 1/15 kuluttua, jos ei laukaisinnappia pidä koko ajan alaspainettuna. Tehtävänä oli ottaa kuusi eri valotusta samalle filmille peräkkäin. Mulla nyt kolme noista näyttää yllättäen ihan samoilta, koska valotusajan määrittikin apusuljin, ei varsinainen suljin. Eniten harmittaa työparin puolesta, jonka kanssa säädettiin valoja iänkaiken ja joka kysyi minulta neuvoa. Mutta enpähän unohda tätä asiaa ehkä toista kertaa.)


3 kommenttia:

 1. Meilläpäin (töissä) noita sanotaan user failureiksi:)  Huomaa, että noihin mehevämpiin kameroihin suhtaudutaan vähän eri tavalla kuin "markettikamaan"!  "Hasselbladeissa on suljin opiskassa ja apusuljin kropassa."

  Kamerasi on ilmeisesti Hän koska omistaa kropan eikä runkoa?:) Onko kameruus tyttö vai poika? Tytöllähän tosin olisi varmaan sitten vartalo?  " ja joka kysyi minulta neuvoa."  Voi itku, liekö tässä vähän mukana ns. demoefektiä? Ajattelin vain kun tietysti topakasti neuvoit, että "ei näin" ja sitten teit just näin!  Vaikka välillä vähän vastustaa niin myönnä pois, että nautit opiskelustasi (vaikkei kait aina ihan siltä tuntuisikaan)! Jos minä olisin päässyt aikoinaan toteuttamaan unelmaani niin olisin lentskarin ohjaimissa! Harmi vaan kun on niin huono näkö, että se haave oli sitten siinä:(


  VastaaPoista
 2. Demoefektipä se, tai joku sellainen. Pimiössäkin yhdellä viikolla neuvoin, että älä vain tarkennuksen jälkeen unohda aukkoa isolle, ja sit tein sen. Tosin sillä kertaa vahinko kumosi toisen aikaisemman vahingon, ja printistä tuli ihan jees.  Juu nautinhan minä näistä asioista! Kun ne vaan vielä tapahtuis Helsingissä..  Mitens jos nykyään korjauttaa Lasikilla silmät, pääseekö sitten lentäjäkouluun?  Hasselit on niin jyhkeitä ja painavia, että kyllä ne miehiä lienee. Oma Hassy on takuulla Hän. :-)

  VastaaPoista
 3. Juu, kyllä ovat jo alkaneet hyväksyä noita laserointeja ihan vuosi pari sitten. Tosin ammatillisessa mielessä olen jo liian vanha:( Ei tässä muuten mitään, mutta tulee hirmu kalliiksi ostella jatkuvalla syötöllä lentolippuja, että pääsisi edes kyytiin:D  " Tosin sillä kertaa vahinko kumosi toisen aikaisemman vahingon"

  Meillä päin tuota sanotaan ammattitaidoksi!

  VastaaPoista