6.11.07

No prkl ei projekteilla sitten


Vaan ollaan kotona ja niistetään ja mitataan kuumetta. 38,4.

Muuten inhoan nuhaa. Sellaista nuhaa, joka tukkii hengitystiet, jos uskaltautuu vaaka-asentoon. Torkuin yön jotenkuten puoli-istuen, mutta sekin aiheutti (tmi-varoitus) rään valumisen kurkkuun, joka sitten ärtyi ja alkoi kirvellä.

Luokkakaverit lähettelevät kehotuksia juoda teetä ja mailaavat "Perdeyoudixie!"
Yritin pari viikkoa sitten opettaa niitä sanomaan terveydeksi. Meneehän tuo vähän sinnepäin.17 kommenttia:

 1. Hyvä että on kuumetta, saatat jopa parantua joskus. Nykyään kun tuppaa olemaan sitä, että lämpöä on joku 37,1 ja sitä kestää sitten n. 17-viikkoa, ja sitten ei tiedä onko kipeä vai ei. Kaveri sanoikin kerran että parempi kuolla kerralla kuin hitaasti hivuttamalla! No, on kai se vähän niinkin...öh, juu.  Mun lempparinuhassa(?) kun kääntyy vasemmalle kyljelle niin vasen puoli tukkeutuu, oikealle käännyttäessä oikea ja selällään retkottaessa ei sitten tarvitse hengittää kummallakaan sieraimella! Mahallaan olis hyvä, mutta kun tukehtuu tyynyyn:(

  VastaaPoista

 2. paranemista, toveri: kyllä se siitä. olet kipeempi kuin minä, jos yhtään asiaa helpottaa... (mulla lähinnä noita harri s:n kuvaamia oireita - onneksi oli niitä luentoja joihin ääni ei ois enää riittänyt ja pääsi sairaslomalle.) eikun valkosipulia ja kaikkia muita yrttejä kehiin!

  VastaaPoista
 3. Perinteisen flunssan hoito-ohjeen mukaan huolellisesti lääkittynä tauti menee ohi 1:ssä viikossa, mutta huolimattomasti hoidettuna se voi kestää jopa 7:n päivää. 8^D  Parane pian!

  VastaaPoista

 4. Hihii, koetanpa hoitaa tämän huolellisesti sitten. :-) Mikäs se oli se juttu, että valkosipulia piti laittaa sukkiin? Ehkä mä kuitenkin vain paistan itselleni valkosippulin uunissa.

  VastaaPoista

 5. Paranemisia! Täkäläiset vannoo sitruunan ja hunajan voimaan.

  VastaaPoista

 6. Ou ou kurjaa :-( Pikaista paranemista!

  VastaaPoista

 7. Virossa käyttävät kuulemma viinasukkia. Uitetaan sukat lämpimässä veden ja viinan sekoituksessa ja vedetään jalkaan, ja siitä on ilmeisesti jotain hyötyä. Itse otan viinani kyllä mieluummin toista kautta, mutta voisihan tuotakin joskus kokeilla =)

  VastaaPoista

 8. Höööö? Jos niistä sitten nousee jotain huuruja, jotka pitävät nokan auki? Viinan ja jalkahien tyrmäävä yhdistelmä? Lisätään siihen sitten vielä se valkosipuli..

  VastaaPoista

 9. yksi konsti on kuulemma työntää valkosipulinkynnet nenään. en ole tosin koskaan kokeillut...

  VastaaPoista

 10. Huhhuu, ihan kuin se nenu ei olisi muutenkin tukossa.. -:-o

  VastaaPoista

 11. Sitten kun oppivat sanomaan terviseks, opeta ne sanomaan hölökynkölökyn...

  VastaaPoista

 12. Ola mä opetin jo niitä sanomaan että kippis, mutta jostain syystä niiden mielestä kananpissa (kip piss) ei ollut se hyvä juttu sanoa, kun oli kädessä lasillinen keltaista nestettä.

  VastaaPoista

 13. Se viinasukkajuttu toimii siten, että kastellaan villasukat vodkassa ja koska alkoholi haihtuu nopeasti, se viilentää kuumeiset jalat ja niin viilentynyt veri lähtee kiertämään muualle kuumeiseen kroppaan! Apteekin käsikaupassa olevat allergialääkkeet helpottaa tukkoisuutta myös, onko siellä apteekissa jotain Lomudalia tai Zyrteciä vastaavaa?

  VastaaPoista

 14. On siellä varmaan, mutta mulle tulee uni nuppiin Zyrtecistä ja kaltaisistaan ja menee pää usvaan. Niin en uskalla ottaa. Mutta jotain sellaista nokkasuihketta löysin ja se on ihan jees, kunhan ei liikaa käytä.

  VastaaPoista
 15. Meillä hyviksi havaittuja konsteja ja vippaskikkoja pikkuneidin räkäisyysolon helpottamiseen on olleet sängynpäädyn kohottaminen, eukalyptusöljyä kankaanpalaan --> sängynreunaan kiinni pään puolelle, raakaa sipulia sukassa joka oli siitä syystä tän äipän pitkä polvisukka, että oli helppo sitoa pinnasängyn laitaan.. Mitähän vielä, no se nenäfriidalla rään imeminen nenästä voi olla melko epämiellyttävää kun ehkä jo niistääkin osaat :D Keittosuolatippoja nenään jos ei meinaa niistäytyä ulos.  Ja varpaat ois hyvä pitää oikein lämpöisinä.

  VastaaPoista
 16. Mä muistan, että kun olin pienenä kipeä, äiti teki sipulimaitoa. Lämmintä maitoa, jossa raakaa sipulia. Jostain syystä se tuntui tehoavan ja pyysin sitä sit. Just tällä hetkellä en osaa kuvitella, miltä tuo mahtoi maistua..  Nokkakannu on ollut käytössä suolavesiliuoksen kanssa. Se oikeasti toimii aika hyvin, Sepe joskus vinkkasi.

  VastaaPoista

 17. Nokkakannu eli sarvikuono on parasta mitä tiedän poskiontelon tulehdukseenkin!

  VastaaPoista