7.11.07

kele..tana..murrr


Tänään piti mennä tutustumaan Hollandse Hoogte -kuvatoimistoon, jonka jälkeen oli tarkoitus mennä kuvaamaan yhden kaverin lehtiartikkelille 2 kuvituskuvaa. Huomenna piti vierailla NRC Nextin toimituksessa.

Sen sijaan ohjelmassa: yskintää, aivastelua, niistämistä, höyryhengittämistä, buranaa - ei enää kuumeen mittaamista, sillä kuumemittari putosi eilen kainalostani lattiaan ja elohopeapallot karkailivat iloisesti pitkin nurkkia. (Sain suurimman osan suljettua tyhjään filmipurkkiin - on niiden säilyttämisestä sittenkin jotain hyötyä - mutta jos jokin pallo jäi vaikka mattoon, höyrystyykö se nyt sieltä itsekseen ja nirhaa minut? Googletin putsausohjeita, ja suomalaisilla sivuilla sanottiin "kerää elohopea pois" ja amerikkalaisilla sivuilla taas suunnilleen "poistu huoneistosta ja kutsu paikalle ammattilaisarmeija".)

Menenpä katsomaan, josko NRC Next olisi ilmestynyt postilaatikkoon. Tilasin lehden toissaviikolla ja tilaus piti olla voimassa kolmen arkipäivän jälkeen. Nyt on kulunut 10, geen krant..9 kommenttia:

 1. Sinä se et osaa edes sairastamisesta kirjoittaa niin, etteikö naurattaisi:D Toivottavasti kuitenkin paranet pian!  Huoh! Sitä on sitten Suomikin maailmankartalla:(  "Bloedige schietpartij op Finse school"  CNN:n etusivulla " 'One dead' in school shooting. At least one person has been killed in a school shooting in Finland, CNN has learned."  Ei naurata yhtään:(

  VastaaPoista
 2. Jeps. Kaikissa pääuutisissa villiä spekulointia. Ja Hollannin tv näyttää noita ampujan juutuubivideoita.  :-(

  VastaaPoista

 3. Elä hätäile sen elohopean kanssa - eikös Newton syönyt sitä vuosikausia (se ajatteli että sillä pysyy terveenä) ja pysyi hengissä melko pitkään? Niin että kunhan et nyt kahvimukiisi sitä laittanut niin tuskin sitä elohopeaa sun elimistöösi tulee niin paljoa että olisi äkkimyrkytyksen vaaraa.

  VastaaPoista

 4. Katsoin netistä kanssa ihan kiinnostuksesta ja todellakin: ainakin noiden perusteella elohopea höyrystyy vähitellen ja muodostaa myrkytysriskin jos määrä on suuri (no grammojen kymmenysosio kuitenkin). Ja lopuksi kaikissa ohjeissa kehoitettiin hankkimaan seuraavaksi kuumemittari joka ei sisällä elohopeaa. Suomessa myrkytystietokeskuksen mukaan *elohopeaa ei ole kuitenkaan käytetty enää pitkään aikaan kuumemittareissa*. Se on ongelma vain vanhoissa kuumemittareissa, jotka kehoitetaan palauttamaan apteekkiin. Siivouksessa kehoitetaan käyttämään harjaa ja rikkalapiota. Imuria ei saa käyttää. En tiedä mikä tilanne on Hollannissa, mutta olisin tuon perusteella kohtuullisen levollinen jos mittari ei ole 1980-luvulta asti kiertänyt perintökalu :)

  VastaaPoista
 5. Mittari oli kyllä ihan elohopeallinen, siinä luki hg 0,07 ml (jonka laskin tarkoittavan 0,94 grammaa) ja elohopeapalleroita ne sieltä ulostulleet olivat. Suurin osa mittareistahan on nykyään lähinnä jotain värjättyä alkoholia. Tää oli ostettu viitisen vuotta sitten Suomesta. Hollannissa ovat moiset kapineet kiellettyjä.  Metsästin teippiin taskulampun kanssa vielä muutaman pallon tuolta tietokoneen alta. Helpompi nähdä ne, kun kimaltelevat silleen hauskasti taskulampun valossa.

  VastaaPoista
 6. Hopsankeikkaa :) No "vanha kuumemittari" onkin melko väljä määritelmä myrkytystietokeskuksen mukaan. Muistan vain kuin tuosta oli kyllä joskus juttua, että elohopea kielletään koska riski myrkytykselle oli niin suuri. Kuitenkin sama lafka valisti että myrkytysvaara on silloinkin hyvin pieni. Se haihtuu muutaman vuorokauden kuluessa. Eli kaipa tuo on sitten OK jos saa tuolla improvisoidulla metodilla 99,5% talteen.  Sitten vaan kuumemittariostoksille...  Paranemista! Ja muista juoda lämmintä mehua  (ampumisjutusta riittää nyt liikaakin juttua... ahistaa.. meen nukkuun... Alissa taisi aloittaa just huutamisen)

  VastaaPoista

 7. Ei ku varmaan 10 vuotta sitten. 5 vuotta sitten ostettu olikin toinen, joka hajosi jo aikaisemmin, ja jossa ei ollut elohopeaa..

  VastaaPoista

 8. Lapsena mä leikin sillä elohopealla kun kuumemittari hajosi. Äiti laittoi lautaselle ja se pyöri kivasti ja tosi lujaa. En kyllä saanut paljain käsin koskea.

  VastaaPoista

 9. Mulla on kanssa muistikuva, että olisin joskus leikkinyt. Tosin tilannetta en muista.

  VastaaPoista