8.11.07

Storm SurgeTäällä on annettu storm surge -varoitus ja sulkevat ehkä jopa Rotterdamin isot tulvaovet. Koko rannikko on valvonnassa ensimmäistä kertaa 30 vuoteen ja on maalailtu jopa 4 metrin vedenpinnannousua. Jännää. Pitäisiköhän puhaltaa ilmapatja pakotilannetta varten..

Toivottavasti myrsky ei haittaa lentoliikennettä - H:n pitäisi tulla huomenillalla kotiin.

Lisäksi joku auringonpilkuistaennustaja väittää, että Hollantiin tulee marraskuun lopulla supermyrsky, ja jotkut jo panikoivat. Saa nähdä.

Mulla oli mielessä jotain kirjoitettavaa sairaanhoitajistakin, mutta jääköön se hetkeksi mieleen vielä. Jokelasta en kirjoita mitään. Siitä ovat muut kirjoittaneet jo paljon, sekä järjellistä että järjetöntä tekstiä.

Edit: Ahaa, tuo jälkimmäinen linkki ei yhtäkkiä enää toimikaan. No, siellä joku uskis oli haaskalla ja syytti Jokelan tapahtumista ateismia ja evoluutioteoriaa.

Rotterdamin tulvaovet menivät pari tuntia sitten ensimmäistä kertaa ikinä kiinni! Nyt vesi on jo +259 cm, eikä nousuvesi ole vielä korkeimmillaan.

Edit klo 02:11: No nyt ollaan +303 cm. Toisiksi korkein vedenkorkeus mitattuna aikana. Ykkössijaa pitää vuoden 1953 tuhotulva. Brittejä evakuoidaan rannikolta. Ehkä niillä ei ole tulvaovia.

Edit seuraava päivä: vesi kävi korkeimmillaan +343 sentissä. Padot pitivät hyvin. Suurin osa vaurioista taitaa olla kattovaurioita. Groningenin suunnalla tuli vesi vähän kylään. Tänään Schipholissa on myöhästymisiä ja peruutuksia koko päivän, mutta toivon, että se H sieltä kuitenkin lennähtää kotiin. Minä lähden kohta koululle opettamaan R:lle mustavalkovedostusta.


5 kommenttia:

 1. Lentoliikenteestä: Sitä nyt ei haittaa mikään. Aina kun Suomessa on "hirmumyrsky" niin lentoliikenne rullaa normaalisti. Sama pätenee Hollantiin.  Tulva: Voit kertoa panikoijille, että ei hätää. Kait tiesit, että tulvaportteja suojaa aallokon aiheuttamalta hinkkautumiselta Suomesta tuotu kiviaines. Eli Hollannin tulevaisuus nojaa suomalaiseen graniittiin. No hätä! (lähde: joku dokumenttifilmi).  Pitäiskö mun perustaa ihan oma blogi? Mulla on niin paljon "asiaa", että kaverit jo kyselee, että kuka se Tuuli on joka kommentoi sun blogia?!?:) Pääsisit sinäkin sitten rauhaan;)

  VastaaPoista

 2. Perusta vaan! Mutta tule silti sitten tänne yhtä usein kommentoimaan. :-) Sitten voidaan kommentoida ristiinrastiin.

  VastaaPoista
 3. "tuuliset" terveiset täältä Amsterdamistakin. Aurinko paistaa ja sataa samalla vaakatasoon rakeita. Toivottavasti ei lähde katto lentoon pään päältä!

  VastaaPoista

 4. Tuota vettä näköjään riittää ympäri maailmaa. Pitää alkaa pitämään uimarengasta.

  VastaaPoista
 5. Olipa hassua löytää sattumalta tällänen Hollanti aiheinen blogi, kun maaliskuun alussa pitäis piipahtaa Alkmaarissa ja Damissaki pyörähtää :)!

  Ku ekan kerran kuulin Alkmaarin nimen, ajattelin että se on joku aika pikku kylä, muttei se ihan taida ollakkaan ;)...

  Kivoja kuvia sulla!

  VastaaPoista