25.11.07

Eroavaisuuksia


Tänään Sinterklaas tuli Delftiin. Toisin sanoen kaupunki oli täynnä melua ja mekkalaa, kenkälankilla Zwarte Pieteiksi naamioituja tenavia, falleralleraa -tyyppistä lällättelyä kaiutinvahvistettuna, ruuhkaa. Me menimme Rotterdamiin merimieskirkon joulumarkkinoille. Sielläkin oli ruuhkaa, mutta sen lisäksi glögintuoksua ja mollivoittoisia, niin perin suomalaiskansallisia joululauluja. Varpunen pienoinen syönyt on kesäeinehen, niinpä. Kontrasti hätkähdytti. Samoin se, kuinka selkeää on, kumman kulttuurin omakseen tuntee. Antakaa mulle vain se rauhallisempi ja hartaampi joulutunnelma anytime.

Sinterklaaspäivän läheisyyden huomaa myös mainosten hillittömässä määrässä. Olen koomaillut telkkarin ääressä kun väsy on painanut, ja mainoskatkot kestävät kohta kauemmin kuin Frasier.

Väsy väsy väsy. Ulkona tuulee, mutta englantilaismeteorologin lupaama superstorm ei toteutunut. Kotona on lämmintä ja meillä on glögiä ja hapankorppuja.

3 kommenttia:

 1. hui saakeli...muistot tulee mieleen.

  Täällä ei nyt tarvi pelätä Sinterklaasia ihan niin kovin kuin Hollannissa, mutta on täälläkin sen kannattajia.

  Ihme juttu on kuitenkin ettei meille ole tullut vielä YHTÄÄN LELUKATALOGIA vaikkei oo edes mitään mainoskieltolappua.

  VastaaPoista

 2. Meille taas on tullut OIKEIN MONTAKIN LELUKATALOGIA :) Tiedä sitten mistä noi mainostajat oikein osoittemme bongaavat... T:lle ja H:lle muuten vinkiksi, että meidän neideille ei kannata ostaa yuleksi yhtään lelua. Niitä pursuillee kaapit ja komerot. Yöllä ei kannata mennä ilman valon sytyttämistä olkkarin kautta vessaan kun lattia on todennäköisesti liukumiinoitettu erittäin äänekkäillä ja jalkapohjat ruhjovilla otuksilla.

  VastaaPoista

 3. Mainostajat käyttävät yksinkertaisesti väestörekisteriä tietolähteenään. Ja heti, kun perheessä on yksikin pieni ihmisenalku, hyeenat hyökkäävät kimppuun... Tätä jatkuu sitten seuraavat 15 vuotta, kunnes alkaa teineille tarkoitetun mainostuksen tulva...

  VastaaPoista