12.11.07

Sanalliset arvioinnitTeoria:

"Goede student! Zeer betrokken, ook binnen de lessen. Je verslag is goed en erg eigen geschreven. Ga zo door!"

Fotaus:

"Good work! Keep being critical about your work, it's very important."

Taputan itseäni päähän ja jatkan töitä.

Katsoimme tänään taideteoriatunnilla mielenkiintoisen dokumentin David Hockneyn tutkimuksista. Hän on tutkinut vanhaa taidetta, ja huomannut, että vuonna 1420 tapahtui selvä käännekohta asioiden esittämisessä. Yhtäkkiä kuvissa oli syvyyttä, perspektiiviä ja realismia. Hockneyn teoria on, että jo 1400-1500 -lukujen taiteilijat käyttivät peilejä ja myöhemmin linssejä heijastamaan kuvia, joiden avulla he pystyivät toistamaan realistisesti muotoja, heijastuksia ja mittasuhteita. Moni taidehistorioitsija ei suostu tätä kuitenkaan hyväksymään, ikään kuin se veisi vanhojen mestareiden mestarillisuudesta jotain pois. Asiasta lisää vaikkapa tuolla linkin takana.


3 kommenttia:

 1. Hyvä Tuuli, näytä niille!:)  Voitko varmistaa pari kohtaa kun Hollanti vähän vielä tökkii?  "ook binnen de lessen." ja pinnannut tunnilta?  "Ga zo door!" Mene ovelle! Heitettiinkö sut ulos!:(  Alku tosin oli hyvä:"Goede student!" Jumalallinen ylioppilas!

  VastaaPoista

 2. Just noin, Harri! Siirrytäänkö historiasta kieltenopiskelijoiksi? :-D

  VastaaPoista

 3. Hyvä idea! Mä tosin aloitan ihan vaan äikällä. Kirjoitin näemmä sitten kielen nimen isolla!:( Olishan se kauheeta jos Hollanti tökkisi (vaikka Belgiaa loitommas).

  VastaaPoista