22.11.07

Hyviä asioitaVietinpä tänään aikaa Reinier de Graafin sairaalassa, jossa rintani litistettiin kahden metallilevyn väliin noin parin sentin paksuiseksi kipeäksi lätyksi.* Neljä kuvaa, plus muutama minuutti ultraääneilyä. Ei sentään ohutneulabiopsiaa, vaikka silläkin uhkailtiin.

Lyhyesti siis tähän asti: löysin patin, näytin lääkärille, joka sanoi, että joo, on siinä patti, odotellaan kuukausi. Odottelin kuukauden ja ahisti. Menin uudelleen lääkärille, joka sanoi, että joo, on siinä vieläkin patti, ja oisko toinenkin. Pikalähete lisätutkimuksiin ja minulle muutama uneton yö. Tänään lisätutkimukset, joista radiologilääkäri sanoi, että viralliset tulokset saat omalta lääkäriltäsi, mutta voin jo nyt sanoa, että ei siellä mitään huolestuttavaa ollut.

Puuuuuuuuuuh.

Sain myös viimein aikaiseksi varata matkaliput. Ilmaannun Suomeen 21.12. ja viivyn 3.1. asti.

* Olisikohan mammografia helpompi toimenpide, jos olisi isommat rinnat? t. epätietoinen a-kuppi


26 kommenttia:

 1. Mulla on sellainen aavistus, että silikonit ei ole tässä käyttötarkoituksessa oikea ratkaisu... :)  Jos nyt sitten missään.

  VastaaPoista

 2. Mä vähän luulen, ettei ole sellaista ongelmaa, johon ne olis käypä ratkaisu. :-D Mutta mitä hemmettiä sellaisille muuten sitten mammografiassa tehdään? Ei kai ne litisty?

  VastaaPoista

 3. En ota sen enempää kantaa kuppeihin, mutta juhlan kunniaksi lupaan aloittaa uuden painostuskampanjan hissan aineopintojen eteen:)

  VastaaPoista

 4. Pitäisiköhän meidän Harri lähettää talonpoika Tukholmaan?

  VastaaPoista
 5. Inhottava tunne, kun joutuu odottelemaan pattiensa kanssa... eikä varmaan se mammografia kyllä yhtään sen mukavammalta tunnu. Itsekin löysin kerran patin kainalon tienoilta, tietenkin hätäännyin ja samantien juoksin YTHS:lle, jossa lääkäri totesi, että se olikin tulehtunut hikirauhanen :D  Miksi sun muuten ylipäätään piti odottaa kuukausi ennen kuin pääsit lisätutkimuksiin? Kun sitä jotenkin näin maallikkona luulisi, että potilaan kannalta pattitilanne olisi parhainta selvittää mahd. nopeasti, juurikin näiden unettomien öiden takia.

  VastaaPoista
 6. Jos oikein ymmärsin, niin sitä piti kattella yksi kuukautiskierto. (Tämä taitaa olla aikamoinen too much information -postaus, mutta eipä tässä ennenkään olla turhan häveliäitä oltu..) Sitä voi olla kaiken maailman hormonaalisia patteja tietyissä vaiheissa, ja ne sitten katoavat ihan isseksensä.  Hyvä vaan juosta kaikkien tuon alueen pattien kanssa lääkäriin. :-) Varmuus parasta.

  VastaaPoista
 7. No hyvä että sä sait kuitenkin radiologilta jo alustavan helpottavan tuomion, niin pahin piina päättyi.  Vihdoin ja viimein vastasin muuten siihen ikuisuuksia sitten haastamaasi meemiin. Sain kuin sainkin aikaiseksi.

  VastaaPoista
 8. "Pitäisiköhän meidän Harri lähettää talonpoika Tukholmaan?"  Vaikka kaksi jos tarve vaatii:)  Tässähän alkaa kohta itse olla ns. eturauhasiässä;) Voi kauhia sentään, Ääk!

  VastaaPoista

 9. Ai niin! Onhan sitä tosiaan pahempiakin tarkastustutkimuksia.. :-D

  VastaaPoista
 10. Hyvä, että asiaa tutkittiin ja lopullinen tuomio näyttää valoisalta. Itse olen kokenut kauhun hetkiä kipeän rinnan kanssa, ja lopulta syyksi paljastui jumissa olevat hartioiden ja käden lihakset. Mutta oli se aika kamalaa.  Milloin tavataan? Tuletteko molemmat samaan aikaan Suomeen?

  VastaaPoista

 11. H tulee pikkaisen myöhemmin kun ei sillä ole lomaa. Tavataanko 22.12. illalla? Glögittelyt jossain keskustassa?

  VastaaPoista

 12. tai siis illalla tai iltapäivällä, se onkin lauantai..

  VastaaPoista
 13. Huh. Onneksi asia selvisi. Epätietoisuus pattien kanssa on kyllä yksi pahimmista kidutusmuodoista.  - Kiva nähdä teitä, joulukuu on jo ihan kohta...

  VastaaPoista

 14. Flickrin kuvasta päätellen se Jankin löytyi...

  VastaaPoista
 15. "Tässähän alkaa kohta itse olla ns. eturauhasiässä;) Voi kauhia sentään, Ääk!"  Se se sitten onkin tosi miellyttävä tutkimus... (Olen samaa mieltä: Ääk! Sanovat että mun pitäis alkaa käymään säännöllisesti ko. tutkimuksessa ja IMHO yksi kerta riitti.)

  VastaaPoista
 16. Mä kans kannatan patin kanssa lääkärille juoksemista! Ja kannustan kaikkia tutkailemaan pattejaan lämpimästi (koska kylmä tuntuu niin ikävältä). Itelleni kyllä mammografia oli sen verran iiskottava kokemus, etten pysty sanomaan, olisiko tuseeraus sitä ilskottavampi. Onneksi eturauhattomana ei tarvihe sitä miettiäkään.  Oletteko kuulleet, että mukamas Saksan maalla harrastetaan iloksi ja terveydeksi eturauhashierontojakin?

  VastaaPoista

 17. Hyvä että patti tutkittu ja tulos näyttää hyvältä!!

  VastaaPoista
 18. Iloksi ja terveydeksi??! Kaikkea sita..  Jeps, Jan loytyi, mutta mulla oli noin 5 minsaa aikaa ottaa siita kuvia ja tulos on sen mukainen. Opettajani sanoi juuri muutama minuutti sitten: 'Extremely boring.' Taalla ei oikein sanoja saastella, ainakaan negatiivisia.. Nyt pitaa alkaa etsia Mohammedia, josta saisi parempia fotoja aikaiseksi.

  VastaaPoista
 19. Pattini kanssa myös muinoin menin Hollannissa omalääkärillemme. Se oli ensimmäinen tapaamisemme. Ikääni tietämättä ja minusta mitään muutakaan vielä tietämättä hän sanoi"ei sinun iässäsi ole rintasyöpiä kuin joskus harvoin!".

  Painostin pääsyä tutkimuksiin koska asia vaivasi kovasti. Vastentahtoisesti setä kirjoitti lähetteen sairaalaan ja siellä sanottiin että hyvä kun tulit. Juuri sinun ikäisiäsi me täällä leikellään joka viikko...ja kaikki patit kandee tutkia.

  Onneksi mullakaan ei ollut mitään.

  VastaaPoista
 20. Iiksuti!  Olen joskus kuullut että ainoa tapa ehkäistä rintasyöpää on imettäminen. En tiedä pitääkö paikkansa... Noista pateista tuli mieleen: H. muistaa kun isällä oli se karmea patti jalassa. Taisivat ottaa sen pois vasta 1995 tai jotain...

  VastaaPoista

 21. Se on kai niin, että jos nuorena hankkii lapset, niin todennäköisyys syöpään vähenee. Imettäminen ei valitettavasti estä syöpään sairastumista. Tiedänpä etäisesti yhden tyypin, joka sairastui imettäessään, mutta ei eka tajunnut muutosta rinnassa vakavaksi, kun tuppaavat olla erilaiset tuolloin muutenkin.. :-/

  VastaaPoista
 22. Imettäminen kyllä vähentää rintasyöpäriskiä selvästi, samoin raskaudet, periaatteella mitä pidempään, sitä enemmän. Jonkin tutkimuksen perusteella laskeskelin, että mutsilla (7 raskautta ja imetystä) on maksimisuoja, eli jotain 75 prossaa. Eli sataprossaista ei ole mikään. Lisäksi kyseinen hommeli ei päde perinnölliseen rintasyöpätyyppiin, joka juurikin on se nuorten naisten tavallisin tyyppi. Nimimerkillä läheiseni oli perinnöllisen rintasyövän tutkija :-)  Elämässä tyypillisesti mikään ei ole sataprosenttista eikä oma elo varsinkaan tottele todennäköisyyksiä, kekkeles.

  VastaaPoista

 23. 75 prossaa on kyllä kans varsin hyvin!

  VastaaPoista
 24. Iloiset tulokset, eipä tarvi käydä sen syövän kans räveltämään vaikka kyllähän siitäkin HYVIN monet selvii jo nykyään. Mun kaverilla vei kaikkineen kolme vuotta enneku voi olla varma että selätetty on.  Hyvä näin.

  VastaaPoista
 25. Hienoa, ettei mitään vakavaa ainakaan ollut (vaikka eipä ne "vähemmän vakavatkaan" mitään kivoja juttuja ole). Pattien kanssa kannattaa kyllä aina mennä lääkäriin. Minulla niitä on ollut vähän siellä sun täällä (onneksi kaikki vaarattomia), mutta eniten pelästytti silmämunassa ollut 0,5 cm kokoinen patti. Ehkä hassua tai outoa, mutta se pelotti paljon enemmän kuin munasarjoissa ollut paljon isompi eli n. 5 cm kokoinen patti.  Enivei: Minä en ainakaan ihan helpolla lääkärille mene, jollei ole pakko, mutta patit ovat sen verran pelottavia, että olen lähes poikkeuksetta mennyt viivana ja suosittelen muillekin "patillisille", että tutkituttavat pattinsa niin pian, kuin mahdollista.  Toivottavasti se sinun pattisi oli sitten ainoastaan jokin turvonnut talirauhanen tms. eli jotakin tosi vaaratonta, joka ainoastaan pelästyttää, muttei tee muuta vahinkoa!

  VastaaPoista

 26. Hui, mä en edes tiennyt, että silmämunassa voi olla patti! :--o Olisi minuakin se pelästyttänyt enemmän kuin patti abt missään muualla.

  VastaaPoista