21.10.08

Hardware FAIL


Viikko sitten ollessani siellä Waddinxveenissa kuvaamassa, jouduin kiskomaan kameran ISO:n 1600 asaan, koska mukana ollut alle vuoden vanha Metz 48 af 1 -salama ei enää suostunutkaan tekemään yhteistyötä. Salama kyllä välähti, mutta täpöllä joka kerta, eikä zoomipää toiminut. Näytössä vilkkui ah niin paljon kertova virheilmoitus "Err".

Googlettelu kertoo, että a) tätä salamaa ei paljoa ole englanninkieliselle kielialueelle kaupattu, b) virhe on valitettavan yleinen, todennäköisesti vikaa koko erässä ja c) joissakin tapauksissa salaman lyöminen kovaa pintaa vasten saa sen toimimaan joksikin aikaa, kuten eräällä saksalaisella fotofoorumilla mainitaan:

Sobald diese "Er" Meldung im Display blinkt:

- Blitz ausschalten

- Blitz von Kamera nehmen

- sich einen harten Gegenstand suchen (Tisch, Stuhl etc.)

- Blitz dagegen schlagen

- Blitz wieder auf Kamera montieren

- Blitz einschalten und testen ob funzt

- falls nicht, wiederholen...


En ajatellut tuota kikkaa käyttää, sillä takuutakin on yhä voimassa. Nyt on vain ongelmana se, että huomenna pitäisi kuvata Xuhui Wangin karonkka, pimeähkössä ravintolassa, totta kai. Koulun lainauspiste on valitettavasti loman kunniaksi sulki. Voipi olla, että pitää tästä lähteä Leideniin lainaamaan Raoulilta salama.

Waddinxveenin jatkokuvaus on ohjelmassa sunnuntaina. Sotaintoilijat nappaavat minut kyytiin Rotterdam Alexanderin asemalta aamulla kello viisi (jos nyt keksin ensin keinon päästä sinne, junat sinne asti eivät kulje siihen aikaan sunnuntaisin) ja sitten suuntaamme auton kohti Cineytä ja sen militariamessuja. Ja nyt olisi sitten saatava hyviä kuvia, viimeviikkoisista en tiedä, onko siellä (teknisten vaikeuksien ja henkisten vaikeuksien takia) yhtään käyttökelpoista.3 kommenttia:


 1. Naah. Jalusta ja pääntuet kaikille, ja aina välillä pyydät ihmisiä olemaan liikkumatta minuuttiin. Paluu juurille :-)

  VastaaPoista

 2. Missähän päin Vinku-Intiaa nuo Metzit nykyisin on tehty? Ennen ne oli laatulaitteita!

  VastaaPoista
 3. Laitan nyt tätä kautta, kun R tarvii sähköpostiansa.  Salamalle löytyy käyttis ja Alexander on taksilla lähempänä keskusasemaa kuin Blaakia.

  VastaaPoista