23.10.08

Lasiaisen samentuma tai mikälie


Karonkkabileistä vielä ehkä jotain myöhemmin - hauskaa oli, vaikka uneliaisuus pakottikin kotiin hyvissä ajoin ennen puoltayötä.

Mutta nyt yksi toinen juttu. Minulla on muutaman viikon ajan ollut vasemman silmän näkökentässä tumma "langanpätkä". Sellainen roskan näköinen juttu, aika pitkä ja epämääräisen muotoinen. Roska seuraa katsetta pienellä viiveellä ja pysyttelee, kamalaa kyllä, suhteellisen keskellä näkökenttää. Häiritsee erityisesti lukemista, koska valkoisella paperilla roska näkyy oikein hyvin ja vie huomion. Googlettelin, ja olisiko tuo nyt sellainen lasiaisen samentuma, joka ei mene pois eikä onneksi tarkoita mitään kovin ikävääkään, mutta... tottuuko tähän jotenkin? Minun on tällä hetkellä suht vaikea lukea, ja minut tuntevat tietävät, kuinka hankalaa sen täytyy minulle olla.

(Vasen puoli päätä on ainainen murheenkryyni. Migreenit ja hortonit ovat aina vasemmalla silmän takana, tinnitus on vasemmassa korvassa, tukkoinen poskiontelo on vasemmalla puolella ja nyt tämäkin ikävä kapistus ilmestyi vasempaan silmään. Krrrrh.)9 kommenttia:

 1. Hui inhottavaa varmasti. Menisikö se tosiaan ajan kanssa itsestään pois vai pitäiskö mennä (silmä)lääkäriin? (tosin voi olla että huisarts vain taputtaa olalle ja sanoo että "kyllä se siitä" ja antaa silmätippoja tai siihen tyyliin :-/ ja lasku tulee sitten perässä..)

  VastaaPoista

 2. Mä luulen, että se ei mene ollenkaan pois mutta siihen ehkä jotenkin tottuu, ja jos meidän huisartsia tunnen niin tuo olalletaputtelu on enin mihin se ryhtyy.. ehkä voisin käydä kuitenkin lekurissa ensi viikolla.

  VastaaPoista

 3. Kyllä tuo täytyisi tutkia. Käy silmälääkärissä. Mitä nopeammin sen parempi. Tutkituta ainakin pohjat ja lasiainen. Sumentuminen voi olla merkki jostain rakenteellisesta muutoksesta tai sitten se on vain ohimenevä häiriö (katkennut hiussuoni tms). Mutta lääkäri tietää parhaiten. Ei sinulla ole merkkejä näkökentän ajoittaisesta vääristymisestä? Minkä värinen se on?

  VastaaPoista
 4. Tuttu juttu, ei tosin itselläni vaan miehelläni. Sillä on ollut häiritsevän isoja floatereita (noin silmälääkäri niitä kutsui) muistaakseni parin vuoden ajan, eikä niille kuulemma voi tehdä mitään - saattavat kyllä hävitä ajan kanssa itsekseen.  Mies sanoo että niihin osittain tottuu, mutta lukiessa ne häiritsevät milloin enemmän milloin vähemmän. Kaikillahan (pieniä) floatereita on jonkin verran, ne oikeastaan kuuluvat silmän rakenteeseen, mutta voin hyvin kuvitella miten ärsyttävä iso floateri voi olla.  Pelkkä floater ei ole vaarallinen, mutta kantsii varmaan näyttää lekurille, että tulee varmistuttua ettei taustalla ole mitään muuta.

  VastaaPoista
 5. Petri: Vähän vaikea sanoa väristä mitään, se on tumma tai sitten sillä on vain tumma varjo. Mitään kuvan vääristymistä en ole havainnut, mutta tämä sama simmu on kyllä joskus ollut vähän hämärä aamuisin. Taidan sitten tosiaan mennä sinne lääkärille.  Hestia: Joo, floateriksi tuota itse uskoisin. Piru jos tää nyt jää keskelle näkökenttää asumaan. Mutta kovin mukava kuulla, että saattavat hävitä ajan kanssa.

  VastaaPoista
 6. Anne Helvetiasta23/10/08 19:46

  Mulla on ollut noita liiteleviä langanpätkiä näkökentässä ihan varhaislapsuudesta saakka.

  Ei niistä ainakaan viimeisten 40 vuoden aikana ole ollut mitään haittaa.

  VastaaPoista

 7. Mulla on kanssa samoja öttiäisiä näkökentässä. Nimenomaan jotakin valkoista katsoessa ne näkee. Ja jos niihin alkaa kiinnittää huomiota, ne on inhottavia. Mutta niihin tottuu ja ne unohtaa...

  VastaaPoista
 8. Housessahan taisi olla joskus jakso, missä pojalla oli silmämunassa matoja ja näkyi "langanpätkinä" :-O  Kävisin lääkärissä oli siitä apua tai ei...

  VastaaPoista

 9. Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyh! :---o

  VastaaPoista