29.10.08

Keskellä viikkoa


Joissain asioissa uusi tekniikka toimii hämmästyttävän hyvin. Meillä oli tänään Ytimen toimituskunnan kokous Skypessä. Chatti toimii ja siitä jää loki, tiedostot on helppo jakaa koko porukalle ja puhumaan/videoneuvottelemaankin pääsisi, jos tarvitsisi. Siinä oli tekniikka asian palveluksessa eikä itsetarkoituksena.

Printtasin koululla kasapäin fotoja; perjantaina werkschouw jota toisaalta ei saa pitää arvostelutilanteena mutta toisten opettajien mukaan taas siellä arvioidaan töitä, joka ei ole näyttely mutta kuitenkin on, joka on rentoa ja hauskaa yhteiseloa mutta pakollista ja aikataulutettua ja kovaa työtä. Hohhoijaa. Olkoon mitä on, olen tehnyt tarpeeksi ja huomenna viimeistelen. Sit jos ei riitä niin ei riitä. On mulla kai muutama hyväkin foto setissä.

Istuin iltaa Marloesin opiskelijaboksissa, katsottiin Juno. Se olikin hyvä leffa! Loistavaa dialogia. Savu menee ensi viikolla Marloesille hoitoon, kun itse suuntaan reissuun. Hamsu on kai nykyään hemmoteltu, kun se haluaa syödä auringonkukansiemenetkin kädestä eikä kupista.

Kävin eilen sitten lääkärillä astmaoireita esittelemässä. Joku noin 18-vuotiaan näköinen hoitaja kuunteli keuhkot ja kysyi itse lääkärisedältä neuvoa. Käski odotella kuukauden ja jos sitten vielä henkeä ahistaa, takaisin. Tämä kuukauden odottelu taitaa olla vakio, ainakin tälle lääkärisedälle. Aikaisemmin pitää mennä kuitenkin toisessa asiassa, on taas se aika vuodesta kun korvat pitää huuhdella. (Too much information?)

Kaasulämmittimenkorjaajakin kävi, ihan hyvä homma, ulkona kun on ainakin nyt yöllä pakkasta. Onpa ainakin lämmin vesi taattu sekä suihkuun että pattereihin.8 kommenttia:

 1. Huisarts FAIL...

  VastaaPoista
 2. itse sain hollantilaiselta lääkäriltäni heti reseptin astmasumuttimeen. minulla oli silloin kyllä näyttöäkin, olin matkalla hakemaan allergiareseptejä ja matkalla loppui hengitys täydellisesti. sumutinta käytän ehkä kaksi kolme kertaa vuodessa, esimerkiksi matkoilla on turvallisempi olo kun apu on mukana. eli ohjeeni olisi, pyydä apua ongelmaasi ja siinä sivussa myös tutkimuksia jos niitä tosissasi haluat. minun "astmaani" ei ole koskaan tosissaan tutkittu, allergiat kylläkin. Homeopaattiset lääkkeet auttoivat, mutta nyt ollaan linjalla, yksi xyzal päivässä.

  VastaaPoista

 3. Kyllä kovasti pyysinkin allergiatutkimusta ja spirometriaa, mutta meidän huisarts on sitä lajia, ettei siinä pyytäminen auta. Kuulemma ei ole vielä syytä tutkia yhtään mitään ja piste. Suunnittelen tässä käyväni joko yhdellä toisella lääkärillä tai sitten Suomessa käydessä siellä lääkärillä.

  VastaaPoista
 4. jos tilanne joskus menee oikein pahaksi mene suoraan sairaalan polikninikalle tai päivystävälle lääkärille.

  Sitä miksi allergiatutkimusta pitäisi odottaa en oikein käsitä. Alkuverikoe kun ei paljoja maksa, sillä kustannuksien säästöt ne nykyisin ne kotilääkärien protokollit määrää.

  VastaaPoista
 5. OK, hyvä tietää, kiitos.  Joo, en mäkään käsitä. Mutta tämän tietyn lääkärin kanssa pitää odottaa jopa maksuttomia tutkimuksia; yks vuosi se ei halunnut vilkaista mun korvaan, koska piti tutkimista turhana -> korvatulehdus meni lopulta liimakorvaksi. Kai se ei vain piittaa tehdä töitään. Onneksi me ei sairasteta vakavasti/usein..

  VastaaPoista

 6. Kamalaa. Ehkä olisi mahdollista vaihtaa toiselle lääkärille?

  VastaaPoista

 7. Luotan Junoon niin täysin että ostin sen Anttilasta (alelaarista tosin) näkemättä etukäteen kankaalta. Kunhan saan tään tenttischeissen pois alta niin sitten...

  VastaaPoista
 8. jee! mustakin se meni tosi hyvin se skype kokous :) nyt linja on auki, ja periaatteessa milloin tahansa siihen voi huutaa. (mulla onkin sulle asia..)

  pitäis vaan rajata asiat niin, ettei menisi yli kahta tuntia - vaikka voihan siinä samaan aikaan jotain muutakin säätää. mutta jos kaikki säätää, niin sitten on hankalaa, kun ei tule vastauksia kysymyksiin :-D

  VastaaPoista