18.10.08

Software FAILOlen nyt viimeiset kolme tuntia yrittänyt saada puhelimeni firmwarea päivitettyä Nokia Software Updaterilla. Ensin toki käynnistin yhden koneen nurkalla vielä majailevan XP:n (Nokia ei toki tarjoa NSU:ta Linuxille tahi Macille, vaan versio on olemassa ainoastaan Windowsille) ja päivitin itse NSU:n uusimpaan versioon (aikaisempi versio ei itse asiassa edes suostunut ennen päivitystä toimimaan). Ajuripäivityksen jälkeen softa suostuu tunnistamaan puhelimeni (Nokia E65), kun se on kytketty USB-piuhalla koneeseen. NSU ilmoittaa, että minulle on softapäivitys olemassa, ja aloittaa päivityksen latauksen verkosta. Alussa lataus etenee hyvin hitaasti, mutta nopeutuu sitten. Kunnes noin 43 megatavun kohdalla vauhti hyytyy ja tulee virheilmoitus.

Virheilmoitus ei toki ole joka yrityksellä samanlainen, eikä sen saapumiskohtakaan ole sama. Välillä pääsen 54 megaan (koko tiedoston koko on 59 megaa), välillä vain 42 megaan. Virheilmoitukset tähän mennessä ovat Software update failed, Network connection error, There is no update for your phone tms (erityisen hassua, kun se update on jo kerran tunnistettu ja laitettu lataukseen). Oma verkko toimii erinomaisesti.

Uudelleenyrityksistä joka toinen onnistuu pääsemään tiedoston uudelleenlataukseen asti, joka toinen taas hukkaa yhteyden puhelimeen, jolloin joudun irrottamaan USB-kaapelin ja kytkemään sen uudelleen. Aika vakuuttavaa toimintaa, varsinkin kun firmispäivityksen epäonnistuminen voi pahimmillaan johtaa puhelimen totaalimykistymiseen.

Miksi sitten edes vaivautua? No, tällä nuubialaisella on mukava tapa tipahtaa pois verkosta, kun se yrittää siirtyä 3G-verkosta GSM-verkkoon tai toisin päin. Vielä mukavampaa on, että se ei mitenkään ilmaise olevansa verkon ulkopuolella. Näytössä näkyvät täydet täpät. Viime viikolla on kaksi kertaa käynyt niin, että puhelin on herättänyt minut aamuyöllä ilmoittaakseen vastaajaan tulleista viesteistä; joku on päivällä yrittänyt tavoittaa, mutta puhelimeni on ollut locked-out-syndroomassaan tuntikausia ja havahtunut vasta yöllä. Toiveissa on, että firmispäivitys korjaisi edes tämän ongelman.

Mutta ei siitä firmispäivityksestäkään nyt kyllä näytä tulevan yhtään mitään. Netistä löytyy kohtalontovereita, vaan ei ratkaisua.

Edit: No nyt se päivittää. Pidätän hengitystäni ja muutun siniseksi.

Edit 2: Haha, päivittyi, ja varmuuskopsukin meni takaisin puhelimeen suht kiltisti. Nyt vain odottelemaan, josko uusi firmis korjasi vanhat vaivat ja/tai toi uusia. Täytyy kyllä sanoa, että harvinaisen hankala prosessi oli hän.16 kommenttia:

 1. Nokia kurssihan romahtí tuossa äskettäin (no nousi ylös sitten mutta...) Eikös tuon tyypin kapulat näytä olevan firman kompastuskivi tällä hetkellä? Jep. Taas kuluttajat beettatestaajina :) Itse käytin Nokian vanhaa vuoden 2000 mallia vielä viime vuonna. Hyvin toimi ja olisi toiminut varmaan vieläkin, mutta Ansku tiputti kapulan puolen litran vesituoppiin ja rikkihän se meni. Kun kävin Elisa Shopista kyselemässä kapulaa niin yrittivät aluksi tunkea jotain "uuden sukupolven perusmallia" handuun, mutta myyjä joutui vähän päästä luovuttamaan ja kaivamaan tiskin alta sen 39 euron mummoversion, jota olin tullut hakemaan. Muutosvastarinta rulez :D

  VastaaPoista

 2. Mun Nokialla on myös jännä tapa: jos sitä ei ole vähään aikaan buutannut, se lakkaa soimasta. Tää nyt ei olis niin ihmeellinen bugi, mutta herätyskello lakkaa myös soimasta ja soimisen sijaan vilauttaa valoa yhden kerran ja laittaa sen jälkeen omia aikojaan torkkuherätyksen päälle. Sitten kun torkkuherätin kymmenen minuutin päästä käynnistyy, se vaan tekee saman uudestaan. Tän ansiosta nukuin perjantaina tyylikkäästi pommiin, oli puhelin päättänyt antaa mun torkkua jotain 40 minuuttia ylimääräistä ennen kuin Myy tuli herättämään.

  VastaaPoista
 3. Petri: Mummomalli olisi muuten ihan jees, mutta kun pitää olla 3G ja wlan. :-)  Riina: Auuuuuuuh. Sepä kiva. Herätyskello ilman ääntä.

  VastaaPoista
 4. Oi kertokaa minulle tyhmälle humanistille mikä siinä 3G:ssä niin painaa? Aikoinaan Sonera hirtti itsensä kyseiseen sanaan ja osti jättisummalla Saksasta ilmaa taivaalta. Loppu on historiaa. Ja kansanedustajat kertoivat silmää räpäyttämättä: "Luin siitä kaupasta Hesarista". Wlan olisi kiva juttu täällä kotona, mutta käytännössä taapero-terminaattorit tekevät läppärin käytön mahdottomaksi alakerrassa (vrt se puolen litran vesituoppi). Luin kerran Webmailia työkänäristä ja se jäi kyllä siihen. Resistance! :D

  VastaaPoista
 5. Lähinnä just tällä hetkellä se, että 3G toimii myös Japanissa. Ei kai sillä muuten niin väliks. Wlan on kiva kun istuu asemalla junassa joka ei lähde vielä 25 minuuttiin ja kirja on unohtunut kotiin. Tai kun pitää nopeasti tsekata joku osoite tms liikenteessä. Ei aina jaksa pitää läppäriäkään mukana.  (Mun puhelinhan on käytettynä ostettu, että älä nyt kuvittele että erityisesti tähän malliin päädyin tai rahaa kovasti ostokseeni pistin...)

  VastaaPoista

 6. Jeps. Roger. Sorry intoilu :P Ai niin ennen kuin ehdin unohtaa: oikein mukavaa ja antoisaa Jaappanin matkaa teille kummallekin. Kateeksi käy, ihan rehellisesti sanoen... Älä päästä H:tä kieppumaan kiipeilyköydällä jonnekin Fujin kraateriin!

  VastaaPoista

 7. No vielä tässä menee 3 viikkoa ennen reissua... Sitä ennen H ehtii käydä vielä Norjassakin.

  VastaaPoista

 8. Mulla softapäivitys korjasi just ton saman 3G/GSM händärivian, mutta nyt sitten jostain syystä akkukesto tippui 3-4 vuorokaudesta 1-2 vuorokauteen. En ymmärrä kuinka softapäivitys saa tuollasta aikaan, paahtaako se nyt koko ajan täysillä tms?

  VastaaPoista

 9. Kysyäkseni itsestäänselvyyksiä, eihän sinulla ole wlan tai bluetooth koko ajan päällä?

  VastaaPoista

 10. Ei, ne ja gps:n tarkistin ihan ensimmäisenä, varsinkin wlan kuluttaa akun nopeasti loppuun.

  VastaaPoista

 11. Jahas human power otti näköjään selkävoiton kapulasta. Uuh... Te matkustelette aika paljon :=)

  VastaaPoista
 12. Täytyypä seurata tilannetta. Mulla tuo akku ennen päivitystä kesti siinä 3 päivää.  H:ta viskotaan työmatkoille juu. Kyllä minäkin taidan joutua Belgiaan vielä ensi viikonloppuna fotaamaan sotahulluja.

  VastaaPoista
 13. Syitä GSM/3G-ongelmaan:

  - 3G-verkon kapasiteetti on alkujaansakin pieni

  - 3G-verkon kantavuusalue pienenee sen mukaan, mitä enemmän verkossa on käyttäjiä. Näin ollen verkon raja-alueilla puhelin etsii jatkuvasti parempaa verkkoa ja tippuu molemmista verkoista. Tämä luonnollisesti kuluttaa akkua myös huomattavasti.  Jos softapäivitys auttaa, siistiä :) Toinen vaihtoehto on siirtyä käyttämään joko gsm-verkkoa tai 3g:tä, näin ollen verkosta toiseen hyppiminen loppuu.  Nokian softa on aina ollut todella huono, yhteydet pätkii ja päivitys on yhtä tuskaa. Uusin versio softasta vaikuttaa suht lupaavalta, mutta ei siihenkään kyllä uskalla luottaa ;)

  VastaaPoista

 14. Ahaa! Uskoisin, että kotini on jonkinlaisella raja-alueella - ainakin puhelin tuntuu kovasti vaihtavan verkkoa. Tsekkailen nyt vähän aikaa ja jos akku kuluu nopsaan tai verkonvaihtokuolio taas iskee, vaihdan manuaalisesti GSM-verkkoon.

  VastaaPoista

 15. Noksu menee alamäkeä heti, kun meitsi kesällä irkisanoutui. Ai ei vai?

  VastaaPoista

 16. Juu, kyllä sen täytyy siitä johtua. Akunkestokin todella näyttää nyt kehnommalta.

  VastaaPoista