14.10.08

Waddinxveen


Waddinxveen Noordissa minua odotti varmaan maailman vieraanvaraisin perhe.

Sisään astuttuani M:n pariskunta tuli kättelemään ja pyytämään peremmälle. Sain heti juotavaa, ja minulta kysyttiin, että enhän vain ole syönyt. He kun laittavat parhaillaan indonesialaista, sellaista ei suomalainen varmaan ole aiemmin saanutkaan. Sitten minulle esiteltiin koti, sota-aiheiset kokoelmat, valokuvat, kissa, auto jne. Perheen amisviiksinen, liuhulettinen teinipoika tuli alakertaan ja heti ensimmäisenä huomasi tyhjän lasini: "saisiko teille olla lisää juotavaa? Ei tarvitse nousta, minä haen". Ruoan jälkeen ohjelmassa oli kahvia ja kakkua, ja sitten naapurinsetäkin tuli käymään ja juttelemaan. Kyselin ja haastattelin ja otin kuvia, joista valitettavasti tuli huonoja - ekalla kerralla uusia ihmisiä kuvatessa olen aina liian ujo, pitää oppia pois tästä - ja juttelin niitänäitä. Kysyin varovasti, josko voisin joskus tulla takaisinkin, kun kuvat eivät välttämättä kerrasta onnistu. "Tule vaikka 20 kertaa kylään! Meistä se on vain mukavaa!" Kun vielä kiittelin, perheen teinitytär sanoi, että "kiitos sinulle, kun kävit meillä juttelemassa".

Ensi kerralla vien kyllä pullon viiniä tuliaisiksi.8 kommenttia:


 1. Liian harvoin valitettavasti kohdalle osuu ihmisiä jotka ovat uskomattoman avuliaita/vieraanvaraisia/ystävällisiä jne. Onneksi heitä kuitenkin löytyy ja kun vielä itsekin osaisi ottaa oppia heistä. Maailma olisi parempi paikka.

  VastaaPoista

 2. Oi kun kivaa, varmasti oli mukava vierailu! Saisi olla lisää tuollaisia vieraanvaraisia ihmisiä maan päällä.

  VastaaPoista

 3. Riitta muuten - meillä on parin viikon päästä netwerkweek ja yhdellä esittäytyvistä valokuvaajista näyttää olevan sun kuva portfoliossa!

  VastaaPoista
 4. Riitta, vaan ei Amsterdamista15/10/08 20:12


  Jos suomalainen teiniviiksi tulisi a) vapaaehtoisesti samaan tilaan tuoreen vieraan kanssa ja b) avaisi vapaaehtoisesti suunsa ja vielä c) osoittaisi spontaania palvelualttiutta, niin kylmää tippuisin lattialle, olis sitten kuinka tukeva tuoli alla tahansa.

  VastaaPoista

 5. Kääk! Toivottavasti on edes onnistunut kuva.. Kuka mahtaa olla kysesssä?

  VastaaPoista

 6. Sellainen Rogier Fokke.

  VastaaPoista

 7. Aijjoo se otti kuvan minusta viime kesänä.

  VastaaPoista

 8. Se on hieno kuva!

  VastaaPoista