9.5.08

Laivauutisia


Tiedä, lukeeko näitä kukaan, kun ei polkka tunnu uudella eholla polkkalistalla kunnolla päivittyvän. Mutta omaksi iloksi ja sukulaisten viihdytykseksi tämä alunalkaen olikin tarkoitettu...

Pääsin tänään käymään rahtilaivassa! Seurasin Merimieskirkon sosiaalikuraattoria laivakeikalle suomalaiselle Norkingille. Rotterdamin satamassa piti ensin käydä satamatoimistossa näyttämässä passia ja sitten vasta pääsi varsinaiselle laiva-alueelle. Kontteja oli rivi rivissä silmänkantamattomiin, rekkoja suhahteli sinne tänne, ja laivoja oli parkkeerattuna kymmeniä. Liekö tuo nyt yhä maailman suurin satama.

Norkingin väki oli mukavaa ja vieraanvaraista. Pääsin komentosillalle ja katsomaan ekan erän Suomi - Latvia -matsista isolta telkkariruudulta (kehnoa peliä!). Sain kaffia ja pullaa ja ison lautasellisen ihanaa kalaruokaa. Kuulemma laivalla työskentelevät ovat työvuorossa kuusi viikkoa putkeen ja sitten lomalla samanlaiset kuusi viikkoa. Laiva seilaa Hollannin ja Englannin väliä, ja loma-aikoina merimiehet lentävät Suomeen. Eräs laivalla työskennellyt tosin mainitsi, ettei jaksa olla koko kuutta viikkoa lomalla, vaan menee joskus tuolloin sisaralukselle duuniin.

Kuvia tuli otettua liian vähän, nämä ovat vielä aika käsittelemättömiä.

Seamen's Chaplain

Hurjan kiire viikko tämä on ollut. Nukuttua on tullut keskimäärin viisi tuntia yössä. Koulutehtäviä olen saanut aikaiseksi onneksi kolme ja puoli. Tänään vielä pari filminkehitystä ja huomenna takaisin kirkolle kuvaamaan. Sunnuntaina ja maanantaina kirjoitan esseetehtäviä. Sen olisin muuten mieluusti kirjoitellut uudella läppärillä, joka saapui Hollantiin tänään, mutta viettää näemmä pitkän viikonlopun UPS:n varastolla. Tämä pöytäkone tuppaa nyt kaatumaan vähän väliä. Pitäisi varmaan imuroida se. Lämpöongelmia.

Lämpöongelmia on kotonakin. Tänään oli noin 30 astetta ulkona ja 30 astetta sisällä. Etsin viileimmän kohdan asunnosta hamsterinhäkille.7 kommenttia:

 1. Täällä ainakin yksi joku lukee vaikka listat kuinka sekoilisi, linkitin muuttolintuihinikin, jos et haluu olla siellä niin kerro ihmeessä.

  Jotkut ne pääsee laivoihinkin.. ja meillä on oma kalastuspaatti johon ei saada itse ollenkaan astua ellei suoriteta ensin jotain merimiesdiplomia, höh.

  VastaaPoista

 2. Täällä on nyt aamulla jo 18 astetta, eiköhän kohta ole lämpimämpää (ja kun oon menossa levittämään *skaa, niin kivakiva...)

  VastaaPoista
 3. Sirokko, kiitos kun linkitit!  TJ: siinähän on sit sitä luonnon tuoksua ja agraarimeininkiä kerrassaan. :-p

  VastaaPoista
 4. Mäkin luen! Se lista antoi hyvän syyn opetella käyttämään rss-feedejä...  Täällä on joku 20 astetta, Tapiolassa oli mukava käydä kun aurinko paistaa. SIsällä on enemmän, tämä itä-länsi-suuntainen kämppä on vähän lämmin kun arska paistaa sisään melkein koko ajan jostani suunnalta...

  VastaaPoista
 5. Hiiri oli p*skonut mun saappaisiin, joten levitin HP:aa sandaaleissa. Nyt oon jo onneks käynyt suihkussa, joten agraaribouquet on heikompi.

  Vaikka käytinkin voidetta, niin voin taas todeta: "Pretty in Pink". Ja huomenna lisää...

  VastaaPoista
 6. Pare: mun pitäisi varmaan myös vilkaista RSS:n suuntaan... Meillä on myös lämpöongelma kun tämä on ylin kerros ja suoraan kattotiilien alla. Tiilet tuntuvat varaavan lämpöä ihan mukavasti. Nyt yhden aikaan yöllä on vielä 28 astetta sisällä.  TJ: Älä välitä, hamsteri kakki tänään mun käteen.

  VastaaPoista
 7. Minä luen! Tosin viiveellä kun eivät anna toisen toimistossa rauhassa laiskotella ja lukea blogeja, vaativat töiden tekoa...

  Minä olen kanssa rahtilaivafani. Manzanillon satama on ihanan 'ruma' kontteineen ja laivoineen, moni ei minua ymmärrä mutta mie tykkään

  VastaaPoista