29.5.08

Sahara kylässäTuhatjalkaisten lisäksi meillä sataa hiekkaa. Valitin juuri puhelimessa, että koko kämppä on ihan kellanruskeassa pölyssä, ja oletin, että se tulee lähellä olevista puista. Sitten Hesarin tuoreet valistivat, että Saharan hiekkaahan se.

Kun en ole vieläkään päässyt Afrikkaan, tuli Afrikka näemmä tänne.

Voikohan Saharalle olla allerginen? Olen tänään aivastellut ja hengitys on vinkunut ja vikissyt. Tukala olo. Voin toki olla allergisoitunut jollekin paikalliselle siitepölylle. Testeistä ei välttämättä olisi kovasti iloa; kaveri kävi täällä allergiatesteissä ja tulosten mukaan oli allerginen puille.

Edit: Virhe! Virrrrhe! Kävin apteekissa ja pyysin jotain mietoa algeerialääkettä, koska minulla on tapana reagoida vahvasti antihistamiineihin. Sain jotain geneeristä, nielaisin tabletin, tulin kotiin ja googletin. Sepä olikin samaa kuin Zyrtec.

Jos ko. aine toimii samalla tavalla kohdallani kuin ennen, minulla on vielä noin 10 selkeää minuuttia. Sitten alkaa nuokunta ja usva. Turha kuvitellakaan, että tänään saisi enää yhtään mitään aikaiseksi. Ja jos saakin, en pahimmassa tapauksessa muista siitä mitään huomenna.


6 kommenttia:

 1. Algeerialääke voi hyvinkin tehota Saharan pölyyn.:D

  Jos oli Claritinee niin ei tule niin pahoja oireita kuin Zyrtecistä, ainakin sydän pysyy kohdallaan.

  VastaaPoista

 2. Puuallergia... hmmm... Täällä saisit vaivaasi varmaan reseptin antibiootteja varten.

  VastaaPoista

 3. Jos olet yliherkkä isoille ötyille? Tyyppiä megapölypunkki? - Vakaumukseni mukaan algeerian hoidossa on hyvä keskittyä nuhan hoitoon. Hoitamaton algerianuha voi aiheuttaa atsmaa. Suosittelen siis nenäsumutetta.

  VastaaPoista

 4. Täällä kyllä kieltämättä on aikamoisia megapölypunkkeja nyt. Pitäis varmaan siivota. Ilta kulki sitten tosiaan ihan Zyrtec-sumussa.

  VastaaPoista

 5. oletko varma, että se hiekka on peräisin Saharasta... törmäsin sopivasti juuri tänään tähän Tiede-lehden otsikkoon: 04.05.2008 Marsin hiekka pöllyää pitkälle

  VastaaPoista
 6. sahara tuli meillekin.

  Pyykit ulkona kuivumassa olivat...hiekassa. (!)

  VastaaPoista