16.5.08

Sataa vettä


Ajattelin tässä, että jos hollantilaiset joskus joutuisivat kärsimään kuumuuden ja jatkuvan auringonpaisteen aiheuttamasta kuivuudesta, ei tarvitsisi kuin ottaa yhteyttä meihin ja pyytää kutsumaan joku Suomesta kylään. Silloin kyllä nimittäin saletisti sataa.

Mutta ei hätää mitään. Huominen sataa, viikonloppuna taas aurinkoista. Ainakin sellaista lupaavat. Ja huomenna kylään tulevat tosiaan Eno J & Kati!!!

Kävin Marloesin kanssa lurkkeroimassa paikassa, johon mahdollisesti saa tehdä laillisesti graffiteja. Pitäisi nimittäin tehdä seinäkirjoitus (tai maakirjoitus, pöh) ja kuvata se julistetta varten. Sitten käsitellä se turvakamerakuvan näköiseksi. Nyt otin vain lokaatiokuvia ja testasin kuvankäsittelyä.

CCTV

Sanokaas nyt, assosioiko tuon heti turvakamerakuvaksi tv-ruudulla, vai tuleeko sittenkin mieleen jotain ihan muuta?10 kommenttia:


 1. Todanoi, kuinka moni meistä on nähnyt turvakamerakuvaa johon assosioida? Mää en ainakaan.

  VastaaPoista
 2. Minä kävin kerran työpaikalla vartijoiden kopissa kun olin unohtanut kulkukorttini kotiin ja kävin kinuamassa väliaikaista korttia tilalle. Siellä ainakin monitoreihin näytti välittyvän lähes veitsenterävää värikuvaa, että tiedä sitten...:)

  Tietysti jos tavoittelee sellaista perinteistä mustavalkoista (kuten esimerkissä) niin ei kai siinä tarvita kuin reilusti noisea ja blurria. Ai niin, tuli tuosta kuvasta mieleen, että taidat tarvita tikkaat! Eikös nuo turvakamerakuvat ole lähes järkeään yläviistosta otettuja? Jossain tolpannokassa tai katonrajassahan ne yleensä taitavat surahdella.

  VastaaPoista

 3. Joo, ei se voi olla sellaista nykyaikaista ja terävää, ei siitä tule mitään. Sitten se on vain kuvaa. Pitää olla huonotasoista ja silleen. Ja yläkulmasta kyl, mulla on korkealle ulottuva statiivi. Eiku tripodi. Tässä koetan vain testata tuota efektiä.

  VastaaPoista
 4. tiedän, tarkoitat vähän sellaista, kun leffoissa näkyy joskus telkkari ja se näyttää viirulliselta. Ehkä viirut voisivat olla epätasaisempia, niin olisi aidompi. Siis eripaksuisia ja epäsäännöllisin välein?  Lue sähköpostisi, lähetän kohta yhden jutun.

  VastaaPoista
 5. Tikkaat vs. tripodi: No niinpä tietysti. Meillä spotteripiireissä aitojen yli kurkitaan alumiinisilla keittiö- yms. tikkailla niin siitäpä tuo lätkähti mieleen:)  Viellä kuvasta: Minulle tosiaan turvakameran kuva tuo mieleen, että sen "pitää" olla a) rakeinen (minusta tuo on aika lähellä) b) epäterävän suttuinen (tosin näkemissäni kuvissa on aina ollut joku murtovaras tms. ja sehän tuo siihen kuvaan liike-epäterävyyttä, jota tässä ei voine hyödyntää) c) sävyiltään kliinisen lattea (kuvassa tämäkin vastaa aika lailla kuvitelmaani turvakameran kuvasta: lähes sävyttömän apea, valkoinen ei ole oikein valkoista eikä musta mustaa jne.). Viiruista en oikein tiedä. Tietysti jos ne saisi jotenkin upotettua "syvemmälle" kuvaan niin se voisi luoda illuusioita hetkeen pysähtyneestä elävästä kuvasta?

  Emmää tiedä, älä minun höpinöistäni välitä! Pitäisi aloitella B-osan esseetä niin tulee taas "yllättäen" pohdittua ihan kaikkea muuta:D

  VastaaPoista

 6. Vähemmän viiruja, enemmän kohinaa ja resoluutiota pienemmäksi. Turvakameran kuvasta ei perinteisesti pysty tunnistamaan ihmistä :)

  VastaaPoista

 7. Kiitos kaikille!

  VastaaPoista

 8. Nyt inkvisition jälkeen totean, että teenkin tämän toisin.. :-p

  VastaaPoista

 9. no mutta siksi kannattaa kysyä muilta mielipiteitä ja neuvoa, niin voi tehdä sitten rauhassa toisin....

  VastaaPoista
 10. Jotenkin tutisevamman ja/tai tärisevämmän näköisen kuvan kaipaisin minäki.

  Vaikken ole päässyt turvakameroihin kurkistelemaankaan - ainakaan toiselta puolelta.

  VastaaPoista