7.5.08

Vakuuttava puhelinmyyjäH sääti kotivakuutusta ja vakuutusyhtiön myyjä hälle sitten soittikin ollessamme junassa matkalla Rhenenistä kotiin viime viikolla. Kuulin puhelun, vieressä kun olin, ja kuulin kun H pyysi tyyppiä lähettämään lisätietoja vakuutuksesta sähköpostitse, me kun istumme junassa emmekä voi tehdä muistiinpanoja emmekä hoitaa asiaa nyt.

Eilen sitten postilaatikossa odotti valmis vakuutuspaperinivaska, josta kävi ilmi, että vakuutus oli jo otettu. Nivaska sisälsi ison kasan esitäytettyjä kysymyksiä vastauksineen, kysymyksiä, joita meiltä ei ollut kukaan ikinä kysynyt, mutta näemmä vakuutusmyyjä oli arponut vastaukset paikoilleen. Perässä toki ukaasi, että jos olemme vastanneet johonkin kysymykseen harhaanjohtavasti, olemme vastuussa siitä ja tästä ja tuosta. Plus ilmoitus, että ottavat sitten heinäkuusta lähtien seuraavat kaksi vuotta automaattisesti vakuutussumman tililtämme (sama lafka hoitaa terveysvakuutuksemme, joten heillä on jo meidän tilinumeromme).

Äsh. Ei näin. Diili sinänsä ei ole ihan huono (vaikkei tunnukaan sisältävän sellaista kotivakuutuksen osaa, jota me tässä metsästämme - siis sitä, joka korvaa rikkoutuneen kodinkoneen tai päälle istutut silmälasit - vaan keskittyy palo- ja vesivahinkoihin). Mutta noin periaatteesta ei paljon nappaisi asioida firman kanssa, joka lätkäisee meille kahden vuoden sopparin ilman varsinaista sopimista.

(H saa motkottaa niille puhelimitse Ruotsista. Siinä vakuutuksessa on mukana hänen työpaikkansa automaagialennus, joten parempi, että jatkaa asian hoitoa.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti