13.5.08

Tulta


Ja taas tulipalo. Muutama viikko sitten kaupunkia kiusannut pyromaani saatiin kiinni, mutta nyt on meneillään kaupungin isoin roihu vuosiin. TU Delftin arkkitehtuuriosasto palaa. Koko 12-kerroksinen rakennus saattaa romahtaa. Palo alkoi jo aamulla, ja nyt kello neljän jälkeen se ei ole vieläkään hallinnassa. Jotain huhua kuulin, että syyllinen olisi kaffinkeitin, mutta en kyllä keksi mistä ne vielä voisivat sen tietää.

Onni onnettomuudessa on, että kukaan ei ole kuollut tai loukkaantunut. Kaikki saatiin ulos hyvässä järjestyksessä. Myöskään palo ei ole ainakaan vielä levinnyt muihin TU-rakennuksiin. Mutta arkkitehtuuriosasto on kyllä kokonaisuudessaan mennyttä. Oppilastyöt, iso kirjasto, työhuoneet, materiaalit, hieno kokoelma designiä (mm. Rietveldiä yms), poroksi palanut.

NOS:lla on kuvia. Tällä hetkellä kuvaajia ei päästetä lähimaille.4 kommenttia:


 1. Eivät sitten ilmeisesti saaneet mitään tavaraa evakuoiduksi ulos?... Tsiis. Ei tekisi mieli olla joku väikkärin tekijä jolta on just mennyt työhuone, aineistokokoelmat ja kaikki.

  VastaaPoista

 2. Kuvat antaa hyvin perspektiiviä. Aikas iso roihu. Sääli :-(

  VastaaPoista

 3. Lietsoakseni hieman hysteeriaa totean, että tuo rakennus joka palaa lienee niitä lähimpiä rakennuksia, joita TUdelftin hallinnoiman tutkimusreaktorin läheltä löytyy... No, onneksi hollantilaiset ovat olleet kaukaa viisaita eivätkä ole rakentaneet mitään tuon ydinreaktorin välittömään läheisyyteen. Välimatkaa on useita satoja metrejä, joten nou hätä.

  VastaaPoista

 4. karmeeta! ihan varmaan paljon arvokasta matskua tosiaan tuhoutui. eiks arkkitehtien palohälyttimet toimineet? toisaalta arkkitehtuurikin lienee jonkin sortin uusiutuva luonnonvara...

  VastaaPoista