15.4.08

Kevään merkkejä


H selaa kiipeilykirjoja ja Alppien karttoja, tekee sata vatsalihasta päivässä, fillaroi, vetää leukaa ja seinäkiipeilee. Talviuniaika siis ohi ja nyt häämöttävät edessä kesä ja vuoret. Minä taas tutkailen Pariisin metrokarttaa - perjantaina sinne! Lupailevat sateista mutta lämmintä. Minkä takin sitä ottaisi? Ei sitä nyt Pariisiin missään goretexissa kuitenkaan kehtaa, vaikka pysyisikin kuivana paremmin.

Kävimme viikonloppuna Hoek van Hollandissa katsomassa dyynejä ja laivoja. Tukka meinasi irrota kovassa tuulessa, ja fotaukseenkaan keli ei ollut paras mahdollinen. Tein jotain hassuja hiekkakuvia.

Strand

Sekä treenasin täytesalaman käyttöä.

Radar

Ja ei, kamerastani ei ole punainen väri lopussa, feidasin vähän fotoshopissa jotta sain haluamani 70-lukulaisen haalistuneen tunnelman.

Tällä viikolla enää yksi oppitunti, huomisen portrettiretusointiopetus. Tai olisi sitä koulua perjantainakin, mutta lintsaan. Junassa on pakko kirjoittaa fototekniikan lopputyön konseptia ja pähkäillä julisteprojektia.* Lisäksi pitää miettiä, kenestä ottaisi studioportretin ja miten. Asetelmatyö onneksi meni läpi, joten sitä ei tarvitse enää uusia.

* Teemme julisteita Haagin kaupungin julistegalleriaa varten. Ko. galleria on Grote Marktin alla raitiovaunuasemalla. Teemana on vrijheid eli vapaus. Vapaasti on assosioitava, kliseitä on kartettava, mutta samalla pitää pyrkiä mahdollisimman nopeasti ymmärrettävään ja selkeään kuvaan.13 kommenttia:

 1. Ens. kuvalle esitän nimeksi "A walk in the Dutch mountains"

  :-)

  VastaaPoista
 2. Tai sitten "The vast desert of South Holland". :-)

  VastaaPoista

 3. Äh, toi ekahan on ilmiselvästi Tatooinesta!

  VastaaPoista
 4. Kommentointia sähkösanomatyyliin?!  Pariisi & metrokartta:

  Ääh, kateus! Siis matkasta, ei Pariisin metrokartasta.  Pariisiin goretexissa:

  Pariisissakin pätenee roomalaisten pukeutumisfilosofia La bella figura - ei ole tärkeintä mitä on vaan miltä näyttää;)  Tukka & kova tuuli: Hyvä, että joillain on mitä lähteä. Vastaakohan tuollainen naaman hiekkapuhallus jotain ihonkuorintavoidetta?  Hassut hiekkakuvat: Minun kuvani ovat usein hassuja (tosin tahattomasti):D  Lintsaus: Oho! Taidatkin olla yksi "takapulpettien" kovista gimmoista? Eikös hikarit istu aina eturivissä (näin ainakin peruskouluaikoina oletettiin:)?

  VastaaPoista

 5. No mä istun yleensä eturivissä, mutta siksi, että jos en kuule kunnolla, en ymmärrä hollantia senkään vertaa mitä muuten. (Samasta syystä aina luon murhaavia katseita luokassa kälättäviin ja häiriköiviin, joista olen meinannut blogata erillisen kirjoituksen..)

  VastaaPoista
 6. Vieläkö ne tuon asteen opiskelijatkin kehtaavat kälättää ja riekkua?:(  Yäk! Nyt yrjöttää, söin kolme dallaspullaa ja kaksi levyä suklaata putkeen...burbh...

  Tuosta kakkoskuvasta. Ookkonä lyöny tuota miesparkaa kun pitelee silmäänsä?;)

  PS. Taidan joutua varustelukierteeseen. Eräs tuttava tyrkyttää ostettavakseni reilun vuoden ikäistä EF 100-400/4,5-5,6 L IS USM-torvea. Tuossa olisi (lentskarikuvaukseen) soveliaat millit ja muutenkin tuntuu hyvältä yksilöltä. Tehtiin muutamia kokeita niin piirsi zoomiksi kyllä varsin mainiosti. Ollako pari kuukautta syömättä ja ostaa pois vai...?

  VastaaPoista
 7. Sellaista se on nykyaikana, ei aikoja, ei tapoja.. Korkeakoulussakaan.  Emmää sitä mätki. Se säätää poninhäntäänsä huppuun.  Mitä se tuttu siitä putkesta pyytää sitten? Ei tuo mikään kehno ole, L ja silleen..

  VastaaPoista

 8. 1150€ tuo tuosta vaatii. Uudet näyttäis olevan täällä päin jotain 1550-1800 eli käsittääkseni varsin kohtuullista. Ainahan nuo zoomit ovat enemmän tai vähemmän kompromisseja ja niissäkin on vielä yksilöitä, mutta kyllä tuo varmaan hintansa haukkuisi. Juttelin kentän laidalle erään kokeneemman kuvaajan kanssa (kuvannut jo vuosikymmeniä) ja hän tuota opiskojen piirron heittelyä ihmetteli. Tuumi, että olisiko sitten tuo järkkäreiden tulo muotiin nostanut kysyntää ja laskenut hintoja niin paljon, että tasonvaihtelua mahtuu jo älliinkin (ainakin tuohon zoomiin)! Sanoipa lopuksi, että jos hyvän yksilön löytää niin kannattaa vakavasti harkita (ja ruokaahan saa roskiksistakin jos rahat loppuu;).

  VastaaPoista
 9. Mä olen kanssa lukenut että tuossa on tasonvaihtelua, ja sitä näyttää sanovan Photodokin:

  http://www.photodo.com/topic_74.html  Mutta testaamallahan ne yksilöominaisuudet selviää.  Mä olen varmaan kilahtamassa kun katselen netistä käytettyjä 4x5-kameroita.. :-p

  VastaaPoista
 10. No näin, parasta tosiaan testailla ja päättää ihan itse mihin olemattomia rahojaan syytää. Aika vaikea sitä on kenenkään muun sanoa, että juu just tollasen sä tarviit!  4x5: Voi kauhea sentään! Yritin joskus lukea jotain palkkikamera tms. juttua enkä ymmärtänyt siitä sanaakaan:( Tai joku hirveä mittaetsinkamera. Jotkut vielä maksavat siitä (viistonnia jostain Leica M8:sta), että kuvaaminen olisi mahdollisimman hankalaa:D

  VastaaPoista
 11. Mutta sit kun saa tehtyä hyvän ja tarkan 4x5 dian niin siinä sitä onkin kuule laatua ja tasoa!  Mittaetsimissä on yleensä parempi optiikka ja ja ja... :-)  (No joo. Holgakin on ihan kiva.)

  VastaaPoista
 12. Mää luin ensin että eihän nyt Pariisiin "groteskissa';-)  itse menisin nyt kyllä vaikka pussi päässä...

  VastaaPoista
 13. Violet: sääennuste on parantunut! 20 astetta ja aurinkoa!!! \o/  Raidalliset housut, vakosamettitakki ja pari kivaa paitaa mukaan, siinä se. :-) ehkä pieni keltainen huivi koristeeksi.

  VastaaPoista