11.4.08

Töitä tarjolla


European Astronaut Selection

With ESA astronauts working in the Columbus
laboratory onboard the International Space Station (ISS) and the first
of ESA’s new ATV cargo ships having delivered fresh supplies to the
station, ESA’s human spaceflight activities have entered a new era. It
is now time for ESA to seek out new talent to bolster its Astronaut
Corps for future manned missions to the ISS, the Moon and beyond.

H ehti jo innostua, kunnes huomasi, että leikellyt silmät aiheuttavat karsiutumisen jo alun lääkärintarkastuksessa. Tai siis se, että silmät olivat ennen leikkelyä kehnommat kuin -8.

17 kommenttia:

 1. Taas meitä likiköisiä sorretaan! Minkä sille nyt voi kun silmissä on ollut pikku valuvika? Hei siihen hakemukseen voi laittaa, että James Lowe karsittiin aikoinaan lääkärintarkastuksesta jonkun "pikkusyyn" takia, mutta palasi sitten voittajana kehiin :)  Sitäpaitsi noi kaverit taitaa saada saman tien joku 100.000 hakemusta. Ne tarvitsee jonkun armeijan niiden läpikäymiseen tai sitten niillä on jo jotkut henkilöt tähtäimessä keltaisilla vihreillä valoilla ja sitten valvojat vaan odottaa et ne tajuvat pistää paprut sisään :P

  VastaaPoista

 2. Hihii, astronautiksi on todella vaikea paasta. Seuraan tuota valintaprosessia tyoni takia tosi lahelta. ;-)

  VastaaPoista

 3. Oooooo Bisquits, mitä sä teet?

  VastaaPoista
 4. "Taas meitä likiköisiä sorretaan!"  Joo, mäkään en päässyt aikoinani edes liikennelentäjäksi vaikka olen vain hiukan likinäköinen -8.5/-10.5 :D Sitä paitsi nythän ikänäön myötä näkö vain vuosi vuodelta paranee;) Maailma on muutenkin rakennettu ihan väärinpäin! nimim. vasenkätinen (viellä kaiken muun hyvän lisäksi toim.huom.)

  VastaaPoista

 5. Psstt: Poistatko sitten tuo edellisen kommenttini, kun olet lukenut sen? Olen vähän hysteerinen henkilollisyyden paljastamisen kanssa, varsinkin, kun ko. paikassa ei ole monia suomalaisia. Kiitti! :-D

  VastaaPoista
 6. Bisquits: olisko siellä capcomeista puute? Tai edes tilaa zero-g A300:ssa?

  VastaaPoista

 7. Henri, olis muuten tosi mielenkiintoista paasta Zero-g A300:n kyytiin. Saisi itsekin vahan tuntumaa siihen, milta voisi tuntua olla avaruudessa.

  VastaaPoista
 8. Bisquit, poistin sen yhden.. olen kyl kade, olen!  Mulla on just -8 kummassakin silmässä joten ei taida tulla minustakaan astronauttia. Lisäksi puuttuu vain hyvä kunto ja luonnontieteellinen koulutus. :-p Lentopelostakin voisi tietysti olla vähän haittaa...

  VastaaPoista

 9. Siinä olisi kyllä jotain tiettyä tyyliä, kun lentopelkoinen Tuuli lähtisi ISS:lle. Laukaisuvaiheessa videokameralähikuva kasvoista ja pikana YouTubeen... :-)

  VastaaPoista
 10. Niin ja sit ajattele kun mulla tulee paha olla maailmanpyörässä ja pihakeinussa - pärjäisin varmaan sikahyvin painottomassa tilassa. :-D  Lapsena kun haaveilin astronautin urasta, eivät tällaiset vastoinkäymiset tulleet mieleenkään. Silloinen raketti oli sellainen hauska jakkara, joka käännettiin nurinpäin ja sitten mentiin jakkaran jalkojen muodostaman neliön sisälle istumaan. Siitä sit kuuhun tai mihin milloinkin.

  VastaaPoista
 11. Aika suurella osalla astronautteja on muuten lääketieteellinen koulutus, lisäksi kaikki ovat lentäjiä. Edellisin tapaamani astronauttiehdokas oli sekä pilotti että kirurgi, ja hän harjoittaa molempia ammatteja yhtä aikaa. Sanomattakin on tietysti selvää, että fyysisen kunnon täytyy olla aivan huippuluokkaa. Silti tuokin kaveri joutuu tosi koville tulevassa kilpailussa. Pitää siis olla aika lailla superihminen, jotta pääsee astronautiksi.  Minähän innostuin kommentoimaan blogiisi tänään! :-)

  VastaaPoista

 12. Pitää kaivaa säästöpossu esille ja alkaa kerätä pilettirahoja Virgin Calacticin reissulle. Eläkeikään mennessä voisi olla tarpeeksi kasassa.

  VastaaPoista
 13. Bisquits, hurjan kiva kun kommentoit, tosi mielenkiintoista!  Sepe, http://www.virgingalactic.com/htmlsite/book.php


  VastaaPoista
 14. Muistan elävästi kun 7-vuotiaana olin tasan saletista sitä mieltä että meikäläisestä tulee astronautti... Onko teissäkin sitä tuntua kuin meissä kaikissa eläisi vielä pieni kirkasotsainen lapsi?  Tuuli: ilmankos noi a-nautit kiskovat niin paljon kaljaa ja miestä vahvempaa ennen lentoja. Kukapa sitä ei olisi vähän "jumpy" kun tietää että ihan kohta voi murskautua riekaleiksi Atlanttiin?

  VastaaPoista

 15. Ah nostalgiaa, nurin päin oleva jakkara oli mitä mainioin raketti!

  VastaaPoista
 16. hei tuuli,  timo merimieskirkolta soitteli. ottaisitko yhtettä sinnepäin. terveisin.

  VastaaPoista

 17. Paiskaan sähköpostilla...

  VastaaPoista