10.4.08

Spam spam spam spam spam spam


Blogin vanhojen kirjoitusten kommenttilaatikoihin on alkanut ilmestyä spämmiä. Saa nähdä, äityykö ongelma niin pahaksi, että viitsin ottaa tarkistushässäkän käyttöön. Sähköpostin puolella olen nyt kuukauden verran käyttänyt gmailia - sitä pystyy nykyään käyttämään Pinellä, joten ei ollut pakko edes siirtyä webbiliittymään - ja viimeisen parin viikon aikana spämmikansioon on päätynyt paljon vääriä positiivisia. Empun tavalliset, suomenkieliset, vain tekstiä sisältävät viestit ovat gmailin mielestä spammia. Samoin monen opettajani tavalliset, hollanninkieliset, vain tekstiä sisältävät viestit. Vähän ongelmallista kaivaa niitä spammikansiosta, kun saan kuitenkin satoja spammejakin päivittäin.

Ennen aikaan spammifiltteröinnin hämätessä sitä vilkaisi itse systeemin puolelta, ja jos ei vieläkään seljennyt, käveli parin huoneen päähän huhuilemaan, että Jukka, selitäpä mulle että miksi kun mä en tajua... Nyt ei ole enää sellaista mahdollisuutta, vaan pitää vain arvailla.

9 kommenttia:


 1. hei mulla on kanssa sama ongelma gmailin kanssa! Olen pääasiassa luopunutkin sen käytöstä, vaikka satunnaisesti sitä tulee heiteltyä kun tilaa jotain ja haluaa välttyä mainosspammeilta (kyllä en usko niitä rukseja joissa väitetään ettei postiosoitetta käytetä mainostarkoituksiin tulevaisuudessa) :P

  VastaaPoista

 2. Kiitti vinkistä! Jostain syystä en ollut tullut ollenkaan epäilleeksi Gmailin spammisuodinta, vaikka tuo Wordpressin suodatinkin (tai siis Akismet) suodattelee välillä ihan asiallisia suomenkielisiä viestejä. Nyt juuri oli vain kymmenen viestiä spam-kansiossa G-mailissa, mutta niistä peräti kolme (3!) ei ollut spammia. Täytyypäs olla jatkossa tarkempana.

  VastaaPoista
 3. ilmankos gmailiini ei koskaan tule mitään.

  niin, väittävät jo tosi usein, että on aika vanhanaikaista tuo meilaaminen. että pitäisi vaan soittaa tai nähdä linjoilla, jos on varsinaisesti asiaa.

  pitikin olla yhteydessä: kaipailen sulta aika pikaisesti yhtä kuvaa helsingistä asumisjuttuun... voidaan meilatakin jos viattomat meilini menevät läpi :)

  VastaaPoista

 4. Minullakin on sama ongelma gmailin spammifiltterin kanssa. Huomasin joskus että se merkkaa suomenkielisistä viesteistä isomman osan spammiksi kuin englanninkielisistä, gmaililla ilmeisesti on jotain äidinkieltäni vastaan.

  VastaaPoista

 5. ka damn, kiits vinkistä, jatkossa voinkin käyttää pineä.

  VastaaPoista
 6. Googlettelin, ja ovat kai muuttaneet jotain siinä filtterissä taannoin. Kaiken maailman ongelmista on raportoitu nyt keväällä. Posti tulee myöhässä, katoaa, päätyy spammikansioon jne.  Emp: kuten aiemmin mainitsin, voin kattoa arkistoistani, mutta sattuneesta syystä mulla on kovin vähän kuvia Helsingistä viimeisen 3 vuoden ajanjaksolta enkä nyt tässä lähiaikoina ole pääsemässä ottamaankaan.. On mulla jotain kuvia Pasilasta. En tiedä, minkälaista kaipaatte, joten en tiedä, soveltuvatko mitenkään päin (tuskin).  Mutta jatketaan spostitse tosiaan.. jos vain onnistuu.

  VastaaPoista
 7. Niinjoo Emp - tsekkaan kyllä sitä spämmikansiotani ny, mutta onhan sit aina naamakirja. :-D  (Tosin tänään meillä pätkii tää netti siihen tahtiin, että ties pääsenkö kohta enää minnekään.)

  VastaaPoista
 8. Heh, ehkäpä Gmailin spämmiväki ei ole niin omistautunutta väärien positiivisten torjunnalle kuin eräät. Se on sikäli hassua, että mä olen tähän asti ajatellut, että _meillä_ olisi sähköpostinkäyttäjäprofiililtaan heterogeeninen käyttäjäkunta... entäs Gmaililla!? Ei luulisi olevan Googlelle vaikeaa haalia käyttäjiltään vähän erikielistä materiaalia spämmifiltterilleen opetettavaksi. Toisaalta ei niitä taida kiinnostaa ainakaan googlepages- ja blogspot-roskan määrästä päätellen koko asia.  Meillä on muuten kaikkea uutta kivaa, mutta en nyt viitsi tänne kaikkea kirjoittaa.  Voisin kuitenkin mainita, että avasin puheena olevasta aiheesta uuden bloginkin: http://blogs.helsinki.fi/roskapuhetta/

  VastaaPoista
 9. Ohhoo, hieno blogi! Ja mappikakkosestakin näemmä on sellainen. Pitääpä alkaa seurata.  Tänä iltana gmail on muuten jokseenkin juntturassa.

  VastaaPoista