1.2.07

Tijgerrapo 1


Kävimme Rotterdamin filmifestareilla ihmettelemässä meininkiä (paljon isoa meininkiä!) ja katsomassa yhden leffan, israelilaisen A Hebrew Lessonin. Se olikin mainio! Parin tunnin dokumentti, jossa seurattiin maahanmuuttajia heprean alkeiskurssilla. Odotin jotain.. no israelilaisuuden pohdintaa tms., mutta kyse olikin yleismaailmallisesta uusien tulokkaiden elämän ongelmista ja riemuista. Meininki kurssilla oli aivan kuin meininki omalla alkeishollannin kurssillani viime vuonna. Paljon jengiä monesta eri maasta ja kaikilla eri hankaluudet, innokas, mutta tiukka opettaja, kulttuurieroista aiheutuvat pienet konfliktit, haparoivat ystävyydenalut. 

Filmi seurasi lähinnä kahta kiinalaista naista, yhtä venäläismiestä, yhtä perulaisnaista ja yhtä saksalaisnaista; heidän sopeutumistaan, kielenoppimistaan ja elämäänsä. Alkupuolella Annabel Saksasta kertoi, kuinka on vaikea olla vieraassa maassa varsinkin kun on itse vain "mukana". Omat kaverit ja läheiset ovat kaukana, ei ole kielitaitoa, ei ole työtä, ei ole sosiaalista kuviota tai turvaverkkoa, ja mieskin töissä pitkät päivät. Minähän nyökyttelin niin kiivaasti, että viereiset ihmiset kääntyivät katsomaan..

Filmin jälkeen iski hirmuinen päänsärky. Milloinkohan oppisin, että ihan oikeasti en voi jättää syömättä saati juomatta kahvia koko päivänä. Verensokerin tai kofeiinipitoisuuden laskusta seuraa rangaistus. Äkkiä kotiin ahmimaan spagettia ja buranaa ja kaatamaan kaffetta kurkkuun.

2 kommenttia:

 1. SusaRouva1/2/07 13:14

  Säännöllinen syöminen on oikeasti tosi tärkeää! Samikin kärsi kovista pääsäryistä suhteemme alkuaikoina kun söi tyyliin aamulla ja lounaalla ja muuten ei juuri mitään. Sain lopulta taottua hänen päähänsä että kolmen-neljän tunnin välien tulee syödä jotain ja mukana kandee kantaa hedelmää tai rusinoita jos ei ole varma ehtiikö syömään.  Itse en saa päänsärkyä mutta tulen todella kiukkuiseksi jos verensokeri laskee liian alas. Ei kivaa sekään.

  VastaaPoista
 2. Piilomajan emäntä2/2/07 07:20

  Sama täällä - nimittäin syömisen suhteen! Kahvitta voin olla mutta en ilman ruokaa. JOka kolmas, neljäs tunti on syötävä.

  Mun mies ei syö aamulla mitään (ehkä viikonloppuna kuitenkin), sitten lounaalla ahmii, on väsynyt iltapäivän, ei syö mitään ennen kuin vasta n. 19-20 kun tulee kotiin. Ja sitten siis taas syö ihan kauheasti kun nälkä on yltynyt kovaksi.  Kovin mielenkiintoiselta kuullosti näkemäsi elokuva!

  Ja ymmärrän nyökyttelysikin! Olisin varmaan kans heilutellut pollaa niin että olisi ollut vaara pudottaa ne hartioilta.

  VastaaPoista