2.2.07

Tijgerrapo 2Tijgertijd

Eilen kävimme katsomassa Kore-eda Hirokazun elokuvan nimeltä Hana yori mo naho. Elokuva kertoi nuoresta samuraista, joka ei osannut taistella. Miekkailun ja kostoretkien sijaan hän opetti lapsia lukemaan ja koetti päästä kostamasta isänsä surmaa. Filmi ravisteli samuraimyyttiä ja siihen sisältyvää martyrokratiaa oikein urakalla, sekä pohdiskelevasti että välillä hyvinkin överiksi menevän huumorin keinoin. Katsomisen arvoinen leffa, kaikin puolin! (Eikä vähiten siksi, että pääosaa esittäneen Okada Junichin voisi laittaa elävänä pulloon.. :-p )

Leffan jälkeen kävimme sushibaarissa liukuhihnan äärellä ja illalla vielä Trappistenlokaalissa pelaamassa noppaa.

Huomenna saapuu viikonlopuksi yllätysvieras, vanha ystäväni Roope. Loistavaa! Syksyn vierassuman jälkeen ei ole kukaan käynytkään.


11 kommenttia:


 1. Harmi että leffafestarit ovat Rottardamissa eivätkä Hamsterdamissa!

  VastaaPoista

 2. Lankafestari Hamsterdamiin!

  VastaaPoista
 3. Hei! Me katsoisimme Ukon kanssa enemmän japanilaisia leffoja DVD:ltä, mutta niissä (vuokraelokuvissa) on yksi suuri ongelma: Tekstitys on skandinaavisilla kielillä :/  Vaikka Ukko osaa suomea melko hyvin, me yleensä kuitenkin päädymme valitsemaan sellaisen pätkän, jossa enkun kielinen teksti. Näitä ei vain paikallisista vuokraamoista oikein löydy, pitäisi varmaan ihan ostaa.


  VastaaPoista

 4. Moi Ninna_a! Meillä on päinvastainen ongelma täällä: täällä on tarjolla kovasti aasialaisia leffoja DVD:llä, mutta niissä on yleensä vain hollantitekstit, ja H ei pysy kärryillä. Kerran katsoimme hongkongilaista toimintaelokuvaa siten, että painoin vähän väliä pausea ja selitin....

  VastaaPoista
 5. heippa Tuuli,  Muistelen joskus lukeneeni sun veroilmoituksen täytöstä täällä hollannissa.Nyt ensi kertaa pitäisi alkaa tilaamaan/täyttelemään niitä lomakkeita,enkä oikeen tiedä mistä alottaa.

  Ajattelin kysellä, jos sulla olis jotain pelivihjeitä,joita voisit antaa kokeneempana veroilmotusten täyttelijänä :)

  Olen kiitollinen kaikesta avusta :)!  P.s. laitoin mun s.posti-osoitteen,sinne voi kirjotella!

  Kiiiiiiiiitttiiii

  Jaana

  VastaaPoista
 6. heippa Tuuli,  Muistelen joskus lukeneeni sun veroilmoituksen täytöstä täällä hollannissa.Nyt ensi kertaa pitäisi alkaa tilaamaan/täyttelemään niitä lomakkeita,enkä oikeen tiedä mistä alottaa.

  Ajattelin kysellä, jos sulla olis jotain pelivihjeitä,joita voisit antaa kokeneempana veroilmotusten täyttelijänä :)

  Olen kiitollinen kaikesta avusta :)!  P.s. laitoin mun s.posti-osoitteen,sinne voi kirjotella!

  Kiiiiiiiiitttiiii

  Jaana

  VastaaPoista
 7. Moi Jaana,

  en näe sun spostiosoitetta tuossa.. Mutta me soitettiin verotoimistoon ja selitettiin tilanteemme, ja sitten he lähettivät lomakkeita. Ensin väärät lomakkeet, sitten taas väärät lomakkeet ja lopulta oikeat lomakkeet. Mukana tuli aika hyvä ohjekirja, ja meillä juttu oli simppeli muutenkin, kun ei ole omaisuutta tai lainoja tms merkittävänä, mutta toki siinä hollantia tarvitsi. En tosin ole vielä saanut takaisin mitään paperia verotoimistolta, joten en tiedä, miten meni.  Aika paljon ohjeistusta löytyy belastingdienstin sivuiltakin, jopa englanniksi. Kts.

  http://www.belastingdienst.nl/english/individuals.html

  VastaaPoista
 8. Kiitti paljon!

  Mä tutustun noihin sivuihin,eiköhän sieltä jonkinlaista lomaketta saa tilattua :D  (Kirjotin ton spostiosoitteen tohon ruutuun,mut ilmeisesti se ei tullu perille :/)

  Hyvää sunnuntain jatkoa!

  Jaana (janeskeli@hotmail.com)

  VastaaPoista

 9. OK, laitan sulle vielä mailia..

  VastaaPoista
 10. Täti Oo5/2/07 08:10


  Kuinka nämä japanilaiset filmitähdet muistuttavatkaan niin paljon H:ta...

  VastaaPoista

 11. Täti: :-)

  VastaaPoista