22.2.07

Hilversum


Hilversum on paikallinen Pasila. Mikä tarkoittaa sitä, että siellä sijaitsee paikallinen Yleisradio, Radio Nederland. Kaupunki sijaitsee kolmisenkymmentä kilometriä kaakkoon Amsterdamista. Minä menen ensi viikolla ensimmäistä kertaa Hilversumiin, koska osallistun erääseen paikallisille ulkkareille tarkoitettuun radio-ohjelmaan.

Ohjelmaa, jonka nimeksi tullee Dutch Touch, tehdään muutama jakso. Jokaisella jaksolla on oma teemansa, joka liittyy hollantilaisiin, ulkkareihin, kulttuurieroihin ja maan omituisuuksiin. Tähän mennessä on tehty jaksot aiheista kaupat ja ostoksilla käynti, käytös julkisilla paikoilla ja eri alueiden paikalliset erikoisuudet. Homma toimii käytännössä niin, että meitä on pieni porukka, joka saa aiheen etukäteen ja kehittelee sitten kysymyksiä ja huomioita aiheesta. Soitamme kontribuutiomme radio-ohjelman puhepostiin, ja sitten osa niistä esitetään ohjelmassa. Studiossa asiantuntijat jauhavat aiheesta ja soittelevat tarvittaessa takaisin.

Ensi viikolla meillä on paneeli, joka kuuntelee jo tehdyt jaksot, arvostelee, kommentoi ja tekee muutosehdotukset. Tämä siis tapahtuu Hilversumissa, kaiken muun olemme tehneet kotoa käsin puhepostin ja sähköpostin avulla.

Älyttömän hauskaa päästä kommentoimaan ja vielä hauskempaa päästä ihmettelemään Radio Nederlandin tiloja!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti