4.2.07

HallitusneuvottelujaEn ole pitkään aikaan blogannut politiikkaa, mutta tässä hieman. Perjantaina hallitusneuvotteluissa edistyttiin, ja nyt hallituskoalition muodostuminen on hyvin lähellä. Vaalien suurimman kannatusnousun kokenut Sosialistische Partij pelattiin neuvotteluista ulos jo alkuvaiheessa, ja nyt näyttääkin siltä, että hallituksen muodostavat CDA, PvdA ja ChristenUnie. Kuulemma uusi tuleva hallitus on pääsemässä yksimielisyyteen mm. ennen vuotta 2001 maahan muuttaneiden turvapaikanhakijoiden "yleisarmahduksesta" (tarkoittaa siis, että saavat jäädä maahan). Ministerisalkun haltijoista ei ole vielä tietoa, mutta kuulemma CDA saanee kahdeksan salkkua, PvdA kuusi ja ChristenUnie kaksi. Melko varmaa on, että Harry Potter JP Balkenende pysyy pääministerinä, valitettavasti.

Hollantilaisten poliitikkojen nimet herättävät ajoittain minussa hilpeyttä. Ensinnäkin, Tiny Kox. Toisekseen, Gonny van Oudenallen. Muitakin on, mutta nyt juuri en muista.

Ystävämme Robert oli meillä kylässä ja mukavaa oli. Huomenna pitäisi palata arkeen ja tarttua taas uuden esseen aiheeseen.


1 kommentti:


  1. Totta turiset nimistä. Jos Balkenende näyttää Potterilta, niin noi muut on nimensä perusteella Tylypahkasta myös. :-)

    VastaaPoista