21.2.07

Halkean


Olimme syömässä slovakialaista perinneruokaa italialais-slovakialaisten ystävien luona. Safkassa oli pastaa, perunaa, läskiä ja sipulia. Alkupaloiksi ennen pääruokaa syötiin chorizo-makkaroita, savujuustoa, kinkkua ja selleriä. Makupaloiksi pääruoan jälkeen parmankinkkua ja pecorinoa. Jälkiruoaksi portviiniä ja kokin slovakialaisen isoäidin tekemiä kakkusia. Vyöryimme kotiin mahat äärimmillään. Seuraavalla kerralla taitaa olla taas meidän vuoromme laittaa ruokaa.5 kommenttia:

 1. Muista Uppo-Nallea: Ellen pian halkea

  mua oottaa hiekka valkea.

  Jos taas pian halkean

  menetän hiekan valkean.  Vaikka tämä koskee ehkä enemmän ajelehtivia teddykarhuja kuin hyvinsyöneitä ihmisiä.

  VastaaPoista

 2. Tuntuisi ehkä sopivan paremmin meidän tämänhetkiseen ilmastotilanteeseen (n. - 20 C)

  VastaaPoista
 3. Ida: hmm, nyt pitää vain kehittää jostain se valkea hiekka..  Äiti: juu, talviruoalta se vaikutti, mutta meille kerrottiin, että sitä syödään kyllä kesät talvet. Mutta kai lähinnä jossain vuoristossa, jossa raadetaan manuaalisen työn parissa ensin koko päivä ja sitten raahaudutaan kotiin syömään täyttävää ja tukevaa ruokaa..

  VastaaPoista
 4. Uuh, teilla onkin sitten kova urakka laittaa yhta runsaat tarjoamiset! :) Meinasitko laittaa suomalaisia perinneruokia?  Irlantilainen kaverini oli viime viikolla (itsenaisesti) Suomessa kaymassa ja haukkui suomalaiset ruoat minulle sahkopostissa kotiin tultuaan. Oli kuulemma joutunut syomaan puoli kiloa mustaa makkaraa kamalassa kankkusessa...

  VastaaPoista

 5. Laitoin viimeksi lohikeittoa ja ruisleipää, mitään sen pelottavampaa en ajatellut uusintakierroksellakaan.. Ei mitään maksalaatikkoa ja mämmiä tms. Karjalanpaisti olisi hyvää, mutta en osaa laittaa sitä.

  VastaaPoista