5.2.07

Rikollisuuden pesäpaikka


Hesari: Joka kolmas eurooppalainen pelkää kaduilla

Selvityksen mukaan Euroopan rikoskeskuksia ovat Britannia, Irlanti ja
Hollanti. Hollannin lukuja tosin nostaa se, että maassa varastetaan
poikkeuksellisen suuria määriä polkupyöriä. Tämä selittänee myös, miksi
hollantilaiset eivät tunne oloaan kovinkaan turvattomaksi, vaikka he
olisivatkin joutuneet rikoksen kohteeksi.



8 kommenttia:

  1. Miesystäväni kommentoi polkupyörävarkauksia juuri äsken: "No tietysti pyöriä varastetaan. Jos nyt sattuu olemaan liikkeellä, eikä ole polkupyörää, niin sitten mennään rautatieasemalle ja otetaan sieltä joku kehno pyörä, jossa on helposti avattava lukko. Todennäköisesti sen omistajakin on ottanut pyörän samalla tavalla. Se on luonnollinen kiertokulku."



    Niin ja Suomessa polkupyörien lukot ovat kuulemma pari sukupolvea vanhanaikaisempia...

    VastaaPoista
  2. Juu! Täällä on maailman romuimmat pyörät ja maailman vankimmat lukot. Pitäisi oikeastaan valokuvata niitä. Ruosteen puhkisyömiä mummopyöriä, joissa on parin kilon kettingit sekä rungossa että renkaissa.



    Jotain vanhasta pyörästäni kertoo muuten se, että olen seisottanut sitä lähibaarin edessä jo jotain puoli vuotta eikä se ole siitä kadonnut, ei, vaikka sitä ei ole kytketty mihinkään kiinni.

    VastaaPoista
  3. olisikohan noin, nimittäin ne rikosluvut. polkupyörien varastamisesta ei ilmoituksia juuri tehdä.

    muutenkin procesverbaalin saaminen poliisilta on enemmän kuin kovan työn takana. viimeksi mieheltä meni koko sunnuntaipäivä tehdessään vakuutuksen vaatimaa ilmoitusta tuntemattoman kulkuneuvon kadulla meidän autolle aiheuttaneesta vahingosta. eli rikoksen uhreja olimme mekin, vaikka poliisi ei aluksi sitä edes halunnut rekisteröidä.

    VastaaPoista
  4. Tv-uutiset väittivät juuri jonkun aikaa sitten että polkupyörien varastamisilmoituksia tehdään niin ja niin paljon, ja niiden mukaan varkauksia on enemmän ja enemmän.



    Meille soitettiin n. kuukausi sitten sellaisen tutkimuksen merkeissä jolla kartoitettiin juuri sitä miten turvalliseksi/turvattomaksi asukkaat olonsa tuntevat. kaaaauhea määrä kysymyksiä mutta kaikkiin vastattiin...

    Totesin että minä tunnen oloni ainakin aivan turvalliseksi koska olen omasta valinnastani menemättä paikkoihin joissa tuntisin oloni turvattomaksi - ja kun mulla ei ole pyörää niin senkään varastamisesta ei tarvitse kantaa huolta.



    Enemmän mää Tampereella pelkään kuin täällä...

    VastaaPoista
  5. meidän ostarin lähikebabpaikan/räkälän edessä täällä dessaussa oli lauantaiaamuna iso veritahra.

    en yleensä ole pelännyt colchesterissa, lontoossa, budapestissa, wienissä, berliinissä helsingissä asuessani. olen välillä kyllä vähän tyhmänrohkeakin. itsensäpaljastajaan törmäsin vasta wienissä '05. se oli kyllä aika ikävää.

    kaverini tosin hakattiin budapestissa '02: asialla olivat paikalliset poliisit.

    olen todennut, äskettäin uuden pyörän menetettyäni, että vaikka ostaisi kerran vuodessa uuden polkupyörän se on silti halvempaa ja terveellisempää kuin auton ylläpito. en siis kannata ylimääräistä pyöräveroa.

    VastaaPoista
  6. Mä en ole täällä tuntenut oloani ikinä turvattomaksi, enkä ennen tosiaankaan Suomessakaan (kotimatka kulki usein Kaisaniemen puiston läpi, enkä yhtään ymmärtänyt, mitä pelottavaa siinä muka oli). Mutta viime ja toissakerralla Suomessa käydessä on vähän alkanut ahistaa ympäripäissään tai muuten sekaisin liikkeellä olevien määrä.



    Hyvä pointti tuo että ilmoitetaanko niitä pyörävarkauksia.. mutta kai niitä sitten joku ilmoitteleekin. Tuttavan pyörä lähti viime vuonna aseman edestä. Hän otti yhteyttä poliisiin, ja kävi ilmi, että poliisit olivat vain siivonneet rumasti parkkeeratun vanhan fillarin pois, koska kuningatar oli tulossa asemalle...

    VastaaPoista
  7. Muistelisin kuulleeni joskus uutisen siitä, että Suomessa kaikkein turvattomimmiksi tuntevat ihmiset asuvat syrjäseudulla, ei kaupungeissa.



    Turvattomuuden tunteesta:

    http://www.haaste.om.fi/32935.htm

    http://www.haaste.om.fi/15463.htm

    VastaaPoista

  8. Ollaanpa ihanasti osattu valita asuinpaikkamme! :)

    VastaaPoista