8.9.06

911! 911! 911!


Olen ehkä tunteeton p*ska, mutta alan todella kyllästyä tähän 911-vyörytykseen. Sekä hollantilaisilta, englantilaisilta että kansainvälisiltä kanavilta tulee vuosipäiväohjelmien mainoksia. Kaupan lehtihylly on täynnä lehtiä, joiden kansissa lentokone törmää torniin. Joidenkin lehtien mukana seuraa jopa interaktiivinen romppu, jonka avulla tapahtumat voi muistuttaa mieliin kunnolla. CNN lupaa lähettää vuosipäivänä kaikki silloiset uutisensa uusintoina, muut kanavat lähettävät dokumentteja tai tribuutteja. Poliittisissa blogeissa ei toki muusta puhutakaan kuin nine-elevenistä. ABC-yhtiö on tehnyt uuden, kuusituntisen "dramatisoidun dokumentin", jossa kerrotaan, miten koko terrori-isku itse asiassa oli Clintonin syytä. Yhtiön mies väitti leffaa tasapuoliseksi ja mainitsi, että "9/11 is sacred".

Sacred?

Samaan aikaan GWB kumppaneineen pitää puheita, joissa terroriuhkaa väitetään suuremmaksi tai yhtä suureksi kuin natsien muodostama uhka toisen maailmansodan aikaan. Koohotetaan, että läntinen maailma on suurimmassa vaarassa ikuna. Vaikka ei siitä ole pitkääkään aikaa, kun itäisen maailman ydinaseet oli maalitettu länteen ja läntisen itään. Jopa minä muistan ydinsotapelon, ja anteeksi vain, muslimipelko ei kyllä nouse ihan samaan mittaluokkaan.

Kuinkahan monta siviiliä "terrorismin vastainen sota" on tappanut päivämäärän 11.9.2001 jälkeen? Kukaan ei tiedä. Se on varmaa, että luku on iso, ja sekin on varmaa, että kukaan ei perusta näille vainajille pyhiä päiviä tai puhu heistä kellon ympäri CNN:llä. Minä taas voisin laittaa television kiinni muutamaksi päiväksi ja seurata vain suomalaisia blogeja.

1 kommentti:


  1. Tuosta terrorisminvastaisen sodan uhrien luvusta.. Juuri tällä viikolla sattui silmään jossain iltapäivälehdessä ko. luku. Jos en paljoa valehtele, oiskohan siinä puhuttu semmosesta 72000 ihmisestä?

    VastaaPoista