12.9.06

Mellakka?Olen seuraillut viikonlopun Helsingin-tapahtumia täältä etäältä lähinnä Ylen ja Helsingin Sanomien uutisten kautta, sekä toki kavereiden blogeja lukemalla. Mielenkiinnon herätti, että tällä kertaa isot tiedotusvälineet vihjaavat poliisin ylireagoineen. Poliisin toimien tutkimista vaati jopa Iltalehti pääkirjoituksessaan. Poliisi ja sisäministeri toki ovat itse sitä mieltä, että ei tässä mitään tutkimusta tarvita. Mietin, että eikö tutkimus sinänsä olisi positiivinen asia poliisinkin kannalta, varsinkin, jos poliisi on varma siitä, että mitään ylilyöntejä ei tapahtunut? Voisi kansalaisten luottamus palautua.

Itse olen joutunut tekemisiin poliisin kanssa monen monta kertaa. Välillä kutsujana, välillä kiinniotettuna ja välillä sivullisena. Yhtään varsinaisesti huonoa kokemusta minulla ei ole, ja positiivisia aika monta. Mutta näistä onkin yli 10 vuotta aikaa. Näyttää poliisin meininki muuttuneen viime vuosina.

Tuli mieleen viikonlopun kuvia katsellessa, että mahtoivat Myanmarin ja Kiinan kokousvieraat tuntea olonsa kotoisiksi. Kyllä Euroopassakin osataan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti