7.9.06

Valokuvatorstai 7.9.Pitkästä aikaa on aikaa osallistua Valokuvatorstaihin. Tämän viikon aiheena on uoma.Kuvan uoma on jäätikönuoma Chamonixissa, Mer de Glace. Otin kesällä paljon kuvia, mutta vähemmän kuin olisin ennalta arvannut. Järjestelmäkamerani tuotti nimittäin pettymyksen. Aiemmin vuorilla mukana on ollut uskollinen filmijärkkärini sekä pari keskikoon kameraa, ja jälki ollut hienoa, vaikka itse sanonkin. Tällä kertaa yritin pärjätä digillä, mutta ei siitä oikein vielä ole ykköskameraksi. Jumitteli, kaatuili, ei osannut tarkentaa, ei osannut mitata valoa, ei oikein vakuuta. Seuraavalla kerralla mukanani on taas filmiä.


6 kommenttia:

 1. Samaa mielta digikamerasta. Mutta ehka omani on liian "pieni".

  Ja Mer de Glace senkun sulaa sulaamistaan.

  VastaaPoista

 2. Ihmeellinen ilmiö tuo jäätikkövirta.

  VastaaPoista

 3. Hieno kuva.. mahtavia maisemia.. kerta kaikkiaan. VAU!

  VastaaPoista

 4. Hauska on päästä nojatuolimatkalle maailman uomia pitkin. Kiitos

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä digikamerasta...Ja kyllä kuvat tulee aika hyvin rajattua jo kuvanottohetkellä, joten ei edes digikuvan helppo muokkaus korvaa ihmeellisiä puutteita.

  Muuten hieno peli eilen, Suomi-Portugali 1-1. Littiä haastateltiin tv:ssä ennen matsia ja haastattelija totesi jotain seuraavaa"... kaikkien näiden vaikeuksiesi jälkeen..." johon Litmanen tokaisi, että minkä vaikeuksien, ei hän ole tietnnytkään, että hänellä olisi jalkapallossa vaikeuksia! Harmi, että ei ole tuota kaupallista kanavaa, mutta fiilikseen pääsi nyt kyllä parvekkeella kuuntelemalla!

  VastaaPoista
 6. Tietysti jos olisi varaa johonkin pro-tason digijärjestelmään, niin varmaan moni harmittava ongelma korjaantuisi. Nykyiseni on kuitenkin harrastajatason 350D, joka muistuttaa kovasti ominaisuuksiltaan filmirunkoani, mutta jälki ei vain yllä samaan. Se vaan on niin mukavan vaivaton verrattuna filmiin..  Mä unohdin katsoa jopa Hollannin matsin televisiosta. Suomen peliä ylistettiin kovasti tiedotusvälineissä, siis suomalaisissa. Kai ne sitten hyvin pelasivat?

  VastaaPoista