30.9.06

Tyhjää täynnä


Aikaisemmin valitin kauppojen aukioloajoista. No, ruokakaupat ovat ihan kohtuullisesti auki. Meillä on pari ruokakauppaa lähistöllä, yksi keskikokoinen AlbertHeijn ja yksi iso C1000. Jälkimmäinen on halvempi ja parempi, sekä paremmin auki. Arkisin kymmeneen illalla ja sunnuntaisinkin kuuteen.

Mutta kuuden kieppeillä kaupassa käynnistä ei välttämättä ole paljon iloa. Nimittäin siihen aikaan tietyt osastot myyvät jo ei-oota. Loppu ovat usein esimerkiksi sellaiset pikkujutut kuin leipä ja maito. Kummassakin kaupassa on oma paistopiste, mutta silti leipää ei tipu illalla. Maidonkin paikka hyllyssä ammottaa tyhjyyttään. Lisäksi voi olla hyvinkin varma siitä, että tilli, persilija, basilika ja korianteri ovat täysin loppu jo kuudelta illalla.

En ymmärrä, miksi kaupat antavat tuotteiden loppua kesken, kun aukioloaikaa on vielä tunteja jäljellä. Ja kun tämä toistuu illasta toiseen! Luulisi, että joku hoksaisi jossain vaiheessa, että kappas, seuraavalla kerralla kannattaakin tilata muutama persilijanippu tai maitotölkki enemmän. Tuleehan siitä tuottoakin. Emme takuulla ole ainoat illalla kaupassa asioivat, jotka etsivät tuoreita yrttejä tai varsinkin maitoa ja leipää.3 kommenttia:

 1. Kuulostaapa tylsältä!  Olen itse useasti miettinyt, että kauppapolitiikka varmaan harmittaa sitten kun takaisin muutetaan - täällä kun ovat isot ruokakaupat (ja let's face it - ei täällä mitääm kulmakauppoja olekaan) auki 24 h (tai vähintään yhteentoista) ja aika hyvin tavaraa on saatavilla miloin tahansa. Eipä sitä yöllä tule kovin usein shoppailtua, mutta on mukavan huoletonta kun tietää että aina pääsee paikkaamaan puuttuvia ostoksia ja sitä paitsi omaa elämää ei tarvitse järjestää kauppojen aukiolojen mukaan.  Ihan ykköstä on myös se, että kirjakauppakin on auki puoli yhteentoista - ei ole kerta eikä kaksi kun aika myöhään ollaan lähdetty ex tempore kirjaostoksille.

  VastaaPoista
 2. Mulla on täällä usein ikävä Helsingin Akateemista kirjakauppaa, se kun on yhdeksään auki ja iso. Tässä kaupungissa ei ole isoa kirjakauppaa, eikä tasan mitään myöhään auki olevaa.  Niin, on täällä niitä kulmakauppoja, jotka voivat olla koska tahansa auki. Ovat kovin pieniä ja myyvät omituista valikoimaa kalliilla.

  VastaaPoista
 3. Taas kirjoitat asiaa ruokakaupoista ja ei-oosta. Mutta arvaas mitä olen huomannut meidän lähikaupassa; siellä ei tiskissä enää ole leipää MUTTA jotkut rohkeat menevät kysymään leipämyyjiltä ja vot, tiskin alta kuin muinoin VEnäjällä alkaa löytyä. SIIS haloo mikä helvetin logiikkka siinä on että tavaraa on mutta sitä jemmataan?? VAi onko noi jotain VIP-asiakkaita joille pidetään limppua varattuna???  Just puhuin yhden suomalaismiehen kanssa että teki melkein mitä hyvänsä ruokaa niin saa olla suht koht varma siitä että AINAKIN yksi tarvike siihen on lopussa. Yleensä kaksi.

  VastaaPoista