1.9.06

Boing

Onpa muuten vino horisontti. (Tunnustuksien luola: minulla on hankaluuksia käsitteiden 'horisontaalinen' ja 'vertikaalinen' kanssa. Vasta tänä kesänä aivoni yhdistivät sanat 'horisontti' ja 'horisontaalinen', ja yhtäkkiä olikin helpompaa muistaa, kumpi on kumpi.. Nyt kun vielä käsitteet 'oikea' ja 'vasen' helpottuisivat, niin kaikki olisi hyvin.)


7 kommenttia:

 1. Mulla on sama ongelma, vaikka yhdistän kyllä sanaan horisontti - ja vertikaalisen vertigoon. Oikeaa ja vasentakin joutuu aina välillä miettimään yllättävän kauan, siksi en anna ikinä ajo-ohjeita kyydissä ollessani. Onkohan toi jotenkin perinnöllistä?

  Hienoja delfiinejä! Valas vielä, kiitos!

  VastaaPoista

 2. On se varmaan perinnöllistä, kun mullakin on sama vika..

  VastaaPoista
 3. Tai sitten se on sukupuolisidonnaista. Muistaakseni aiheesta on ollut puhetta naisporukassa..  Valas kohtapuoliin.

  VastaaPoista
 4. Jos olet oikeakätinen, "oikea" on helppo muistaa siitä. Vasenkätisenä taas, noh, pitää ajatella niinq toistenpäin.. kai.

  VastaaPoista

 5. Mutkun ei se ole noin helppoa, jostain syystä.. Nopeassa tilanteessa silti menee pieleen.

  VastaaPoista
 6. Mä erotan oikean ja vasemman niin, että jos pitää autoa ajaessa kääntyä vasemmalle, käännetään sitä vilkkuviikseä vastapäivään ja katsotaan mihin suuntaan merkkivalo on. Toimii myös vasemmanpuoleisessa liikenteessä...

  (Oon oikeakätinen, mut jotenkin ei se auta asian hahmottamista mitenkään...)

  VastaaPoista

 7. Kyllä se sukupuolisidonnaista taitaa olla, kun aivot toimivat vähän eri tavoin. Sama ongelma on tuttu, aina pitää miettiä kummalla kädellä kirjoittaa ennen kuin voi kertoa, missä on oikea, vasen, itä tai länsi. Mutta tyttärestä polvi paranee: Saila osaa hyvin eron, koska Niiskuneidin nilkkarengas on vasemmassa jalassa!

  VastaaPoista