6.9.06

Unettomuutta


Viime yö meni nukkumattomuuskierteeseen; päässä alkoi pyöriä "jos nyt nukahtaisin, ehtisin varmaan vielä saada tarpeeksi unta", mikä tarkoittaa sitä, että nukahtamattomuus alkaa stressata, mikä tarkoittaa sitä, että ei varmasti tule sitä unta koko yönä. Aamusella sain torkahdettua hetkeksi. Onneksi ei tarvitse tänäänkään olla erityisen skarppi.

Olen nyt päättänyt suorittaa Avoimen yliopiston verkko-opintojen kautta hieman keskeneräisiä opintoja, muunmuassa historian perusopinnot. Mä en olekaan humanistihistorian puolelta pahemmin mitään suoritellut. Kai ne jonnekin sivuainekseksi saa tungettua. Ja jos ei, niin onpahan kuitenkin jotain tehtynä. Nyt on vain kirjojen metsästys käynnissä. Muistaako kukaan lainanneensa kappalettani The Rise and Fall of Great Powersista? En löydä sitä täältä. Voi toki olla, että se on jäänyt varastoon.

Sää on muuttunut aurinkoiseksi ja lämpimäksi. Pysyisi vain nyt tällaisena ainakin kolme viikkoa. Olisi kiva päästä vielä Scheveningeniin tai Kijkduiniin rannalle, ja Rotterdamin eläintarhakin pitäisi käydä tsekkaamassa.

Iltaisin kämppään tunkee hyttysiä ja vaaksiai^H^H^H siis isompia hyttysiä (äiti ei sitten lukenut tuota). Leppäkerttujen invaasiota ei sen sijaan tänä vuonna ole näkynyt.

Fillaroin eilen Haagiin kirjakauppaan ja havaitsin, että suurkaupunkiruuhkapyöräily on kamalaa. Törttöilin liikenteessä oikein kunnolla, kun aina oli kanava väärällä puolella ja silta väärässä kohdassa ja yhtäkkiä yksisuuntainen pyörätie jne. Melkein aiheutin mopo-onnettomuuden ja sain kovasti huutoa niskaani, ihan syystä. Hävetti! Pitäisi tajuta liikennettä paremmin. Ei autoista sinänsä ole vaaraa, täällä on aina joko pyörätie tai pyöräkaista, ja autot oikeasti osaavat pysyä niiltä poissa, mutta mopot, skootterit ja muut pyöräilijät tulevat päälle, jos jään keskelle tietä epäröimään. Pyöräkaistat ovat muuten usein mukavampia ajaa kuin pyörätiet. Pyörätiet on joskus tehty tiilestä, ja tiilet kupruilevat puunjuurien ja muiden pinnanmuotojen takia. Pahimmillaan muodostuu juuri sopivasti eturenkaan levyisiä rakoja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti