8.9.06

Koopavond


Tänään on taas se päivä viikosta, jolloin kaupat saavat olla myöhempään auki. Normaaliviikonpäivänähän kaupat sulkevat ovensa klo 18, ja kaupunki tyhjenee. Kunnon hollannikas kun viettää illan kotona perheen kanssa television ääressä. Meidän elämänrytmimme ei ole vieläkään muuntunut paikalliseksi - emme herää aikaisin aamulla tai siirry vapaalle aikaisin iltapäivällä. Mikä tarkoittaa, että kauppaan on usein vähän vaikea ehtiä. Siksi shoppaus täytyy ajoittaa perjantai-iltoihin tai lauantain toripäiviin. Vähän hankalaa, koska perjantai-iltaisin olisi myös pitkä vapaauintivuoro uimahallilla ja lauantaisin taas on mukava lähteä kauemmas.

3 kommenttia:

 1. Minä olen ihmetellyt, kun jossain välissä Suomessa kuului paljonkin vikinää, että on ihan tyhmää kun kaupat ovat niin huonosti auki ja että muualla asiat on niin paljon paremmin.  Enpä missään ole nähnyt niin hyvin auki olevia ruokakauppoja kuin Suomessa. Italiassa sentään ne olivat yleensä kahdeksaan asti auki, paitsi maanantaisin, jolloin siestan jälkeen ei oltu enää auki, paitsi jotkut harvat, joita piti etsiä kissojen ja koirien kanssa.

  VastaaPoista
 2. Mulla menee hermot näiden aukioloaikojen kanssa!

  ja kun menet johonkin AH;iin klo 17.45 niin siellä ei esim. ole enää leipää..

  VastaaPoista

 3. Joo, toi on toi mistä aion kirjoittaa valituspolkan myöhemmin. Että miten voi kaikki olla aina kaupasta loppu! Siis maito, leipä, mikä ihme vaan.

  VastaaPoista